Pôstna kapustnica - Gurmán ½ kg kyslej kapusty, 2 l vody, 2 lyžice oleja, 2 lyžice hladkej múky, 1 cibuľa, 1 malá lyžička soli, 1 malá lyžička mletej červenej papriky, 4 strúčky cesnaku, 6 ks sušených sliviek, 3 lyžice sušených hríbov, 4 zemiaky, vegeta P
½ kg kyslej kapusty, 2 l vody, 2 lyžice oleja, 2 lyžice hladkej múky, 1 cibuľa, 1 malá lyžička soli, 1 malá lyžička mletej červenej papriky, 4 strúčky cesnaku, 6 ks sušených sliviek, 3 lyžice sušených hríbov, 4 zemiaky, vegeta
Príprava:
Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme kapustu a dusíme asi 30 minút. Potom pridáme vodu, slivky, hríby, soľ, vegetu a uvaríme do mäkka. Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme v druhom hrnci v slanej vode. Zlejeme ich a pridáme k mäkkej kapuste. Z oleja, múky a papriky urobíme svetlú zápražku, ktorú nalejeme do kapustnice. Pridáme prelisovaný cesnak, dochutíme, necháme prejsť varom a odstavíme.
Zdroj: autor.redakcia
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies