Poradcom prezidenta Petra Pellegriniho bude Ján Kubiš

NETKY.SK • 12 Jún 2024, 09:19 • 2 min
Poradcom prezidenta Petra Pellegriniho bude Ján Kubiš

BRATISLAVA - Poradcom prezidenta Pellegriniho pre zahraničné otázky a medzinárodnú politiku bude Ján Kubiš. Novozvolený prezident to uviedol v rozhovore. Kubiš je bývalý generálny tajomník OBSE, diplomata exminister zahraničných vecí.

slovakia

left justify in out

Pellegrini považuje zahranično-politickú prácu prezidenta za nesmierne dôležitú. "Som rád, že budem mať pri sebe takéhoto skúseného diplomata a budem sa s ním vedieť poradiť pri príprave na samity a ťažké diskusie," konštatoval Pellegrini. 

Novozvolený prezident poukázal aj na náročné diplomatické misie Kubiša v službách Organizácie spojených národov. Dodal, že buduje tím svojich poradcov a oslovuje ľudí v oblastiach, ktoré považuje za prioritné.

 "Mnohí ľudia tam s odchodom pani prezidentky končia vo svojich pozíciách. Mám vlastnú predstavu o tom, ako manažérsky riadiť prezidentský palác," povedal Pellegrini.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: teraz.sk, Foto: TASR/DPA
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies