Polícia s Vami bude aj počas osláv Silvestra a Nového roka. Vyzýva však počas týchto dní k opatrnosti a zodpovednosti

NETKY.SK • 29 December 2023, 18:00 • 2 min
Polícia s Vami bude aj počas osláv Silvestra a Nového roka. Vyzýva však počas týchto dní k opatrnosti a zodpovednosti

Polícia SR vyzýva ľudí k zodpovednému používaniu pyrotechniky a opatrnosti pri šoférovaní. Polícia preto posilní svoju prítomnosť na cestách pre bezpečné oslavy a pokojný priebeh Nového roka.

slovakia

left justify in out

Blížia sa oslavy Nového roka, ktoré sú spojené s používaním i predajom zábavnej pyrotechniky. Pri oslavách dbajte na niekoľko dôležitých bezpečnostných opatrení. Prvým a základným pravidlom je zodpovednosť pri manipulácii s pyrotechnikou. Treba ju používať zodpovedne, hlavne s triezvou hlavou, a najmä v čase kedy je to povolené. Používanie pyrotechniky nie je všade povolené. Legislatívne je regulované všeobecne záväznými nariadeniami jednotlivých miest a obcí, preto sa o konkrétnych platných pravidlách informujte. Opatrenia môžu zahŕňať stanovenie určitých miest pre odpálenie pyrotechniky a obdobie, počas ktorého je ich používanie povolené. Používanie zábavnej pyrotechniky v inom čase, ako je povolené, je priestupkom proti verejnému poriadku, a za takéto konanie hrozí uloženie sankcie. Nezabúdajte na tých, ktorí sa výbuchov boja – starších ľudí a zvieratá. Buďte ohľaduplní.

Sviatočný čas je často spojený s rôznymi oslavami, a preto je dôležité, aby ste boli obozretní a nijako nepodceňovali riziká spojené so šoférovaním pod vplyvom alkoholu. Využívajte verejnú dopravu alebo obdobné služby, aby ste si zaistili bezpečný návrat domov.

Aj tento rok bude v uliciach a na cestách viac policajtov, pretože našou prioritou je Váš pokoj a bezpečie. Na zabezpečenie verejného poriadku počas osláv Silvestra a Nového roka je zo strany príslušníkov Policajného zboru každoročne vykonávaný zvýšený výkon služby, kde jednou z úloh je aj preventívne pôsobiť a kontrolovať používanie pyrotechniky. Policajti budú preto aj v tieto dni a dlhú silvestrovskú noc na celom Slovensku, a Košický kraj nevynímajúc, dohliadať na verejný poriadok v uliciach, bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, či odhaľovať páchateľov trestných činov.


V duchu hesla pomáhať a chrániť však môžeme všetci prispieť k tomu, aby sme tieto radostné chvíle plné zábavy prežili naozaj s úsmevom, aby sme sa nestali obeťami trestnej činnosti či jej páchateľmi jazdou pod vplyvom alkoholu. Užite si všetci koncoročnú zábavu, zbytočne však nehazardujte so životmi a zdravím ľudí, či už jazdou pod vplyvom alkoholu alebo výtržnosťami, a do nového roku vykročte šťastnou nohou.


Polícia bude počas silvestrovských osláv, osláv príchodu Nového roka, vykonávať nepretržitý výkon služby, bude pomáhať a chrániť, v prípade potreby sme tu pre vás, a preto neváhajte kontaktovať políciu, ak budete svedkami alebo obeťou akýchkoľvek nebezpečných situácií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: KR PZ KE, Foto: Polícia SR - Košický kraj / Facebook (archívna foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies