Požiar jadrovej ponorky dostali pod kontrolu, zranenia utrpelo deväť ľudí

NETKY.SK • 31 December 2011, 09:34 • 2 min
Požiar jadrovej ponorky dostali pod kontrolu, zranenia utrpelo deväť ľudí

Požiar jadrovej ponorky dostali pod kontrolu, zranenia utrpelo deväť ľudí

slovakia

left justify in out

img

Pri hasení požiaru ruskej jadrovej ponorky, ktorú zachvátili plamene počas opráv v lodenici pri severoruskom Murmansku, utrpelo zranenia najmenej deväť ľudí. Požiar sa podarilo dostať pod kontrolu po tom, ako plavidlo čiastočne ponorili pod vodu, oznámili dnes miestne úrady.
Ruská armáda uviedla, že vnútri ponorky sa stále nachádzal nekonkretizovaný počet členov posádky. Hasičov, ktorí sa nadýchali jedovatého dymu, už po ošetrení v nemocnici prepustili. Podľa ruských úradov nedošlo k úniku rádioaktivity, pričom ešte pred začiatkom opravy z ponorky odstránili všetky zbrane a vypli jej jadrový reaktor. Obyvateľstvu nehrozilo žiadne nebezpečenstvo, uviedlo ministerstvo pre mimoriadne situácie.
Ponorku K-84 Jekaterinburg zachvátil požiar vo štvrtok popoludní v lodeniciach v meste Rosľakovo v Murmanskej oblasti. Plamene najskôr zachvátili drevené lešenie postavené okolo ponorky v suchom doku, zrejme počas zvárania, a následne jej vonkajší trup.
Vyše sto hasičov pokračovalo dnes v hasiacich prácach, požiar však bol lokalizovaný, uviedli predstavitelia ministerstva pre mimoriadne situácie. Televízie priniesli zábery obrovských kúdolov dymu stúpajúcich k oblohe. Podľa svedkov plamene vystúpili do výšky desať metrov.
Škody na ponorke s jadrovým pohonom, ktorá môže niesť 16 balistických striel osadených štyrmi jadrovými hlavicami, boli natoľko veľké, že dĺžku opráv zatiaľ nebolo možné odhadnúť. Plavidlo možno budú musieť úplne vyradiť z flotily námorných síl, uviedol pracovník vyšetrovacej komisie pre tlačovú agentúru Interfax.

Zdroj: TASR/DPA, Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies