Podľa štúdie takmer polovica 15-ročných detí nechodí na voľnočasové aktivity

NETKY.SK • 24 September 2023, 12:00 • 2 min
Podľa štúdie takmer polovica 15-ročných detí nechodí na voľnočasové aktivity

BRATISLAVA - Takmer polovica 15-ročných detí sa nezúčastňuje na žiadnej organizovanej voľnočasovej aktivite. Vyplýva to zo štúdie Health Behaviour in School Aged Children (HBSC) Slovensko 2021/2022. Národná správa prezentuje hlavné zistenia týkajúce sa zdravia a so zdravím súvisiacim správaním 11-, 13- a 15-ročných školákov.

slovakia

left justify in out

Štúdia tiež ukázala, že tretina chlapcov vo veku 15 rokov pravidelne participuje na organizovaných športových aktivitách v kluboch, pri 11-ročných je to pritom viac ako polovica. Dievčatá viac obľubujú nešportovú záujmovú činnosť (27 až 42 percent).

 

Jaroslava Kopčáková z Ústavu psychológie zdravia a metodológie výskumu Lekárskej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach v tejto súvislosti skonštatovala, že pravidelný pohyb je pre zdravie a celkový rozvoj školákov dôležitý. "Pomáha vytvárať zdravé návyky, ktoré pretrvávajú do dospelosti, a preto je dôležité mladých ľudí podporovať a poskytovať vhodné príležitosti pre aktívny životný štýl už od útleho veku," dodala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: ŽENA - Pravda
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies