Peter Sagan zabojuje o zelený dres aj na tohtoročnej Tour de France

NETKY.SK • 15 Jún 2021, 23:05 • 2 min
Peter Sagan zabojuje o zelený dres aj na tohtoročnej Tour de France

BRATISLAVA - Najlepší slovenský cyklista Peter Sagan tento rok po Gire d'Italia nebude chýbať ani na Tour de France (26. 6. - 18. 7.).

slovakia

left justify in out

Zatiaľ čo Wilco Kelderman bude lídrom nemeckej stajne Bora-Hansgrohe pre celkové poradie, Sagan by ním mal byť v šprintérskych a možno aj klasikárskych dojazdoch etáp.

 

 

Nemec Pascal Ackermann, s ktorým sa pôvodne rátalo do šprintérskych koncoviek, sa do osemčlennej nominácie vôbec nedostal. Záložným mužom pre celkové poradie bude Nemec Emanuel Buchmann, štvrtý muž Tour de France spred dvoch rokov.

 

 

BORA na Tour de France 
Ďalšími členmi Bora-Hansgrohe na Tour de France 2021 budú Saganov dvorný taliansky domestik Daniel Oss, nemecký klasikár Nils Politt, rakúsky vrchár Patrick Konrad, jeho krajan Lukas Pöstlberger a tiež 23-ročný holandský debutant Ide Schelling.

 

"Tento rok vôbec nebolo ľahké rozhodnúť sa. Pracovali sme s alternatívou dvoch šprintérov - Saganom aj Ackermannom. Napokon sme dospeli k záveru, že Ackermann momentálne nemá formu na to, aby absolvoval úspešnú premiéru na Tour, a preto sa nedostal do zostavy," vysvetlil manažér Bora-Hansgrohe Ralph Denk podľa webu cyclingnews.com.

 

img


K ambíciám svojho tímu na 108. ročníku slávnych pretekov na francúzskych cestách podotkol: "Chceme vyhrať aspoň jednu etapu a mať človeka do piateho miesta v konečnom poradí. Aj zelený dres pre víťaza bodovacej súťaže by bol dobrý, ale uvedomujeme si, že to tento rok bude tvrdá bitka."

 

 

"S ohľadom na tieto skutočnosti bude Wilco Kelderman naším mužom pre celkové poradie a Peter Sagan pre šprinty a etapy so zvlneným profilom."


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies