Peniaze zo zbierky na pomoc Ukrajincom v Nitre pôjdu aj na kurzy slovenčiny

NETKY.SK • 25 Marec 2022, 13:05 • 2 min
Peniaze zo zbierky na pomoc Ukrajincom v Nitre pôjdu aj na kurzy slovenčiny

NITRA – Časť výnosov z verejnej zbierky, ktorú pre utečencov z Ukrajiny organizuje mesto Nitra, pôjde aj na jazykové kurzy slovenčiny. Znalosť slovenského jazyka má podľa primátora Mareka Hattasa pomôcť utečencom k ich samostatnosti.

slovakia

left justify in out

Mesto vyhlásilo finančnú zbierku v spolupráci s Nitrianskou komunitnou nadáciou (NKN). „Finančná zbierka je vedená na transparentnom účte. Svojím darom môže každý podporiť odídencov z Ukrajiny prevodom na účet IBAN: SK77 1111 0000 0066 1964 5096 alebo cez portál https://nkn.darujme.sk/nitra-pomaha-ukrajine,“ pripomenul mestský úrad.

 

img

 

Ľuďom, ktorí utekajú pred vojnou na Ukrajine, pomáha aj komunitné centrum COMIN. Mesto ho zriadilo ešte v roku 2019, aby pomáhalo cudzincom, ktorí pracujú alebo študujú v Nitre.

 

„Keď centrum vznikalo, bolo veľa ľudí, ktorí jeho existenciu spochybňovali. Dnes sa naplno ukazuje, že bolo nesmierne užitočné mať už zabehnuté centrum so sieťou kontaktov, ktoré od vypuknutia konfliktu naplno pomáha ľuďom z Ukrajiny, aby u nás našli bezpečný domov,“ dodal Hattas.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies