Päť zo šiestich slovenských lodí postúpilo do semifinále C1 v Krakove

NETKY.SK • 14 Jún 2024, 12:23 • 2 min
Päť zo šiestich slovenských lodí postúpilo do semifinále C1 v Krakove

KRAKOV - Päť z celkovo šiestich slovenských lodí sa prebojovalo do semifinále C1 na podujatí Svetového pohára vodných slalomárov v Krakove. Michal Martikán, Matej Beňuš a Marko Mirgorodský sa kvalifikovali už z prvých rozjázd. Ich krajanky Simona Glejteková a Soňa Stanovská si taktiež vybojovali semifinálovú účasť v rovnakej disciplíne.

slovakia

left justify in out

Martikán obsadil v prvej rozjazde spoločné štvrté miesto s Francúzom Julesom Bernardetom, mali odstup 3,05 sekundy za víťazom Miquelom Travem zo Španielska. V rovnakej jazde uspel aj Beňuš, ktorý skončil hneď za nimi na 6. mieste (+3,23 s). Trojicu postupujúcich Slovákov skompletizoval Mirgorodský, ktorý skončil jedenásty so štyrmi trestnými minútami (+5,90), bez nich by bol druhý.

Medzi ženami Glejteková aj s dvoma dotykmi finišovala na 19. pozícii, keď stratila 18,24 na prvú Austrálčanku Jessicu Foxovú. Dvojicu postupujúcich Sloveniek skompletizovala v druhom rozjazde Stanovská, ktorá skončila štvrtá, zaostala o 3,20 sekundy za Španielkou Miren Lazkanovou. Do ďalšej fázy nepostúpila Monika Škáchová, inkasovala "päťdesiatku" na osemnástej bránke.

Semifinále žien je na programe v sobotu o 9.00 h, muži vyštartujú do boja o finálové miestenky o 10.05.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR, Foto: Sportnet / SITA (ilustračné foto - vodný slalomár Matej Beňuš)
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies