Ostrov žien je na predaj

NETKY.SK • 2 Apríl 2019, 19:40 • 2 min
Ostrov žien je na predaj

Snívali ste niekedy o tom, že budete mať vlastný ostrov? Jeden sa zrovna predáva pri Sicílii, pričom jeho cena je 1 milión eur.

slovakia

left justify in out

Okrem napoly zbúranej veže zo 17. storočia na ňom síce nenájdete prakticky nič iné, ale Isola delle Femmine je súčasťou morskej rezervácie ideálne pre potápanie, uvádza server CNN.

 

Divoký ostrovček neďaleko Palerma predáva istá rodina aristokratov, pre ktorú sa správa o tento kus zeme stala skôr príťažou než radosťou. Pôvodne sa Isola delle Femmine predával za sumu oveľa vyššiu, ale nikto o neho nejavil záujem.

 

"Pôvodná cena bola 3,5 milióna eur, ale nikto sa neozval. Majitelia sa preto rozhodli cenu znížiť, ale pod milión nepôjdu," uviedol pre CNN maklér Riccardo Romolini.

 

Ostrov leží iba 300 metrov od Sicílie, kedysi dávno sa vraj jednalo o polostrov. Dnes tam láka predovšetkým morská rezervácia, ktorá je vyhľadávaná potápačmi.

 

"Niektorí blázni sa tu radi potápajú, ale veľmi často tu bývajú silné vlny. Lepšie je sa len tak slniť," povedala grófka Paola Pilo Bacciová, ktorej rodina ostrovček od 17. storočia vlastní.

 

Pomenovaný podľa vyhnaných dievčat


Sama sa vraj v detstve okolo ostrova rada potápala kvôli okolitým úchvatným koralovým útesom a skalám. "Pokoj a ticho ostrova je skrátka očarujúce. Nepočujete nič než špliechanie vĺn a čajky," dodala. Jej predkovia ostrovček vraj využívali ako tajný prázdninový úkryt, kde sa nemuseli tiesniť s ďalšími dovolenkármi.

 

"Bol to vždy náš rodinný klenot, ale nemá zmysel lipnúť na niečom, čo už ďalej nevyužívame," povedala Bacciová s tým, že budúci majiteľ by ostrovu mohol vdýchnuť aj nový život a napríklad zrekonštruovať historickú vežu.

 

Okolie Isola delle Femmine je históriou koniec koncov napchané. Starí Gréci i Rimania tu mali veľa studní na dažďovú vodu, v tunajšej krajine tiež ryby. Veža potom bola jednou z tých, ktoré mali chrániť pobrežia Sicílie od nájazdov saracénských pirátov.

 

 

"Rekonštrukcia by mohla vežu premeniť na exkluzívnu súkromnú rezidenciu pre organizovanie večierkov," doplnil Romolini.

 

Názov Isola delle Femmine znamená doslova Ostrov žien. Podľa legendy tam totiž žilo trinásť tureckých panien, ktoré boli svojimi rodinami vyhnané. Ich loď pri ostrove stroskotala a ony tam žili šťastne až do smrti. Ich duše sú vraj stále prítomné.

 

"Ľudia tvrdia, že videli ducha dievčaťa, ako veselo kráča po pláží, spieva a tancuje. Ale sú to len povery," tvrdí grófka.

 

A koho by snáď zaujímala viac príroda, miestny ekosystém je pestrý a bohatý. V okolí sa nachádza 120 druhov rastlín, ale aj množstvo vtákov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies