BRATISLAVA - Polievka je sýta a má špecifickú chuť. Určite si ju vyskúšajte pripraviť.
Potrebné suroviny: 800 g kuracieho mäsa, 2 hrste ázijských čiernych hríbov, 2 stredne veľké mrkvy, petržlen, zeler, zelené fazuľové lusky ,kúsok karfiolu a ružičkový kel, 1/2 konzervy bambusových výhonkov, kápiu, na 1l hotovej polievky 2 vajcia, vývar, 1/2 ČL chilli- mleté, 6 PL octu, 3 litre vody, tapiokovú múku, 1 ČL mletej papriky štiplavej, chili papričky, sójovú omáčku, vňaťky
Príprava receptu: Do vývaru dáme variť mäso, pridáme sójovú omáčku, mletú papriku, mleté chilli a privedieme do varu. Všetku zeleninu pokrájame na malé kúsky a pridáme do hrnca, pridáme aj huby. Varíme pomaličky tak dve hodinky aby bolo všetko mäkké. Vyberieme mäso, vykostíme a nakrájame na drobné kúsky, vrátime do polievky. Zahustíme tapiokovou múkou. Polievku ochutnáme a dochutíme podľa toho čo jej chýba - soľ, ale hlavne sójová omáčka, ocot a chilli. Rozbité vajíčka v miske, poriadne vymiešame a opatrne vmiešame do vriacej polievky. Na ozdobu polievky použijeme vňatky.
Dobrú chuť!
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies