Ondřej Novotný uvádza veci na pravú mieru: Prečo zápas medzi Čepom a Peňázom nebude?

NETKY.SK • 27 Máj 2024, 09:45 • 3 min
Ondřej Novotný uvádza veci na pravú mieru: Prečo zápas medzi Čepom a Peňázom nebude?

Mohol to byť jeden z najzaujímavejších súbojov historického turnaja OKTAGON 58. Keď bolo v polovici mája oznámené, že titulový súboj strednej váhy medzi šampiónom Patrikom Kinclom (28-10) a Matějom Peňázom (9-1) dostal náhradníka, mnohí sa potešili. V prípade zranenia jedného či druhého by to duelu nastúpil Vlasto Čepo (12-3) a zachránil tak jeden z hlavných ťahákov júnového večera pod holým nebom.

slovakia

left justify in out

Aspoň tak to vyzeralo. Ako zhruba dva týždne pred samotným podujatím organizácia oznámila, Patrik Kincl musel pre zranenie zo zápasu odstúpiť. Ešte prekvapujúcejšie však je, že, stret medzi Peňázom a Čepom sa napokon taktiež neuskutoční. Odvtedy sa ale medzi oboma na sociálnych sieťach spustila poriadna slovná prestrelka. Zatiaľ čo Slovák stihol zverejniť podmienky zmluvy, ktorú podpísal, Peňáz argumentuje, že o potenciálnej konfrontácii bez možnosti získať dočasný titul nevedel.
 
Situáciu sa v nedeľu na obed pokúsil rozlúsknuť majiteľ najväčšej európskej organizácie zmiešaných bojových umení Ondřej Novotný. Špeciálnu edíciu podcastu MMA Letem Světem venoval práve tomuto problému. „Dvadsiateho prvého apríla sme oznámili duel Kincl verzus Peňáz. O dva dni neskôr sme sa dohodli s Vlastom, že bude náhradníkom. Pripomínam, že takáto poistka vo svete MMA nie je vôbec bežná. Bolo to na môj popud,“ opísal obľúbený komentátor bojových športov.
 
Čo sa týka toho, ako dospel k rozhodnutiu, že práve bývalý slovenský profesionálny šampión v boxe bude oficiálnym náhradníkom, povedal Ondřej nasledovné: „Krištofič bol v tom čase na ostrove v rámci reality šou Survivor, Engizek chce zápasiť v októbri, Wawrzyniak bol práve po prehre s Kinclom. Ďalší bol Vlasto Čepo. Prečo on? Lebo koncom decembra, týždeň pred zápasom v O2 aréne, prijal extrémne náročného súpera a urobil všetko, aby nám to zachránil. Ďalší dôvod je, že s ním urobil skvelý súboj a ak by sa zranil napríklad Matěj, tak je najbližšie v rebríčku pri Kinclovi.

O všetkom mal vedieť manažér Peňáza
Novotný ďalej objasnil, že hoci aktuálne Matěj Peňáz tvrdí, že o prípadnom strete s Čepom bez dočasného titulu strednej divízie OKTAGON MMA nevedel, pravda leží niekde inde. O tejto informácii vopred vedel manažér českého bojovníka. „Dvadsiateho štvrtého apríla je to dohodnuté, od manažéra Matěja mám, že o tom samotný Matěj vie. Pätnásteho mája sme to zverejnili, že bude Čepo náhradníkom i s podmienkami, za akých by sa stret medzi ním a Matějom uskutočnil. Následne mi dvadsiateho mája potvrdil Kincl, že je zranený. V stredu sme to chceli zverejniť, v utorok mi večer ale manažér Matěja najprv všetko potvrdil, potom zas povedal, že o tom nevie, a tak zase potvrdil. Tesne pred samotným zverejnením v stredu doobeda mi ale Matěj zavolal, že nevedel, že to bude netitulový duel, že bude zápasiť iba o dočasný titul. Ja som mu to hovoril, že jasne vedel o podmienkach. To, že mu to nepovedal jeho manažér, to už nie je naša starosť.“ 
 
Šéf organizácie vystupujúcej pod žlto-čiernou vlajkou vysvetlil, že s trojkou váhy do 84 kilogramov neskôr viedol telefonický rozhovor. „Matěj mi ešte argumentoval, že keď sa Kinclovi a aj Vémolovi zranil súper, tak sme im zohnali náhradu. Na to som ale povedal, že rozdiel je, že oni boli na rozdiel od neho šampióni. On sa ale zariekol, že do toho nepôjde, že mu ten zápas nič nedá,“ povedal.
 
Na záver sklamaným fanúšikom Ondřej Novotný odkázal, že sa z pozície organizácie snažili urobiť všetko preto, aby sme na turnaji na futbalovom štadióne pražskej Slavie spomínaný súboj videli. Majiteľ OKTAGONu ďalej zmienil, že ho prekvapilo, ako rýchlo sa po oznámení správy do situácie primiešal David Zawada (19-9). Aj keď má Nemec v súčasnosti dohovorený duel so Slovákom Marekom Mazúchom (8-2), rád by to narýchlo zmenil a postavil sa o dočasný titul divízie. 
 
Urobili sme všetko, aby sme mali rôzne varianty zápasu, ale nevyšlo to. Keď mi niekto píše, že má byť náhradník Zawada, potom sa opýtam Matěja alebo Davida, či sú v pohode s tým, že Marek Mazúch, frajer, ktorý trénuje na najväčší zápas kariéry, bude zo všetkého rázom vynechaný. Tak čo, nabudúce to isté urobíme tebe David? Bol by si v pohode s tým, aby som si teraz zobral proti Matějovi Mareka Mazúcha a tebe povedal, prepáč, snáď budeš mať zápas nabudúce,“ zakončil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
OKTAGON MMA, Zdroj foto: OKTAGON MMA
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies