OĽANO: Chováme sa k sebe ako úplní idioti!

NETKY.SK • 1 Október 2021, 12:50 • 2 min
OĽANO: Chováme sa k sebe ako úplní idioti!

BRATISLAVA - Poslankyne hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) vyzvali kolegov v parlamentných laviciach, aby prestali s vulgarizmami a osobnými útokmi. Žiadajú tiež zabezpečenie dodržiavania rokovacieho poriadku vrátane protiepidemických pravidiel. Dokonca vyzvali generálneho prokurátora Maroša Žilinku, aby sa zaoberal vulgárnosťami v Národnej rade.

slovakia

left justify in out

 

Výzvu predniesla poslankyňa Monika Kozelová. Hneď v úvode vymenovala výrazy, ktoré podľa nej nemajú čo hľadať v slovníku poslanca NR SR a ktoré v priebehu minulého týždňa zaznamenala z úst opozičných kolegov: „Čvarga z ulice, lúzri, intelektuálny planktón, mentálni outsideri, hlúpi primitívni kolotočiari, čistí fašisti, stádo…“ Podľa Kozelovej ide o vyjadrenia „ako v krčme pod stolom“.

 

img

 

„Toto všetko musíme v pléne počúvať. A je toho omnoho viac. A to nehovorím  o tom, akým spôsobom sa za posledné dni vyjadrujú k vašej kolegyni Monike Tódovej – uvrieskaná žurnalistka, novinárska žumpa – to všetko počúvame. Verte či neverte, máme toho už fakt dosť!“ 

 

Zákonodarkyne vítajú pripravovaný zákon o vzniku parlamentnej stráže, na ktorom sa podľa Kozelovej začalo pracovať. Ako ďalej poznamenala, ak poslanec čokoľvek nedodrží v súlade s rokovacím poriadkom, parlamentná stráž môže takéhoto poslanca vyviesť pred dvere budovy parlamentu a dostane zákaz vstupu do budovy.

 

"To, čo sa deje v parlamente, sa už premieta do domov, na ulice, na internet. To je jedna katastrofa, chováme sa k sebe ako úplní idioti. S prepáčením,“ povedala Kozelová.

 

img

 

Anna Mierna povedala: „My ako ženy, matky sa rázne ohradzujeme proti tomuto chovaniu. Je pre nás neprípustné, aby sme boli takto vzorom pre mladú generáciu.“​

 

Prečítajte si: Prečo poslanci nepodporili Matovičov návrh o náhradnej očkovacej prémii?

 

img

Ďalšia poslankyňa Anna Remiášová povedala, že ľudia by mali byť hrdí na svojich reprezentantov v zákonodarnom zbore. "To, čo zažívam tu v parlamente, to nemá obdoby. Netušila som, že na najvyšších postoch sú hulváti, bezmorálni ľudia a klamári. To, čo sa tu deje, sa nedeje ani v krčme v najnižšej kategórie.“

 

img

 

Podľa Zity Pleštinskej, ktorá bola v minulosti aj europoslankyňou, sa v slovenskom parlamente poslanci k sebe správajú nehorázne a neprimerane, kým v Európskom parlamente to bolo s úctou.

 

Možno vás zaujme: Tresty za užívanie drog zatiaľ neznížia. Koalícia čaká na Kolíkovú

 

Poslankyne za OĽaNO dokonca vyzvali generálneho prokurátora Maroša Žilinku, aby sa zaoberal vulgárnosťami v Národnej rade. Poslankyne vyslovili podporu pripravovanej novele zákona, ktorá má zaviesť do praxe parlamentnú stráž, ktorá bude môcť vykázať vulgárnych poslancov až pred vchod do budovy parlamentu.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies