O existencii miliónových zmeniek nemal vedomosť ani bývalý riaditeľ Markízy Mika

NETKY.SK • 7 Jún 2021, 15:17 • 2 min
O existencii miliónových zmeniek nemal vedomosť ani bývalý riaditeľ Markízy Mika

PEZINOK - O existencii miliónových zmeniek, za ktorých vyplatenie mala ručiť televízia Markíza, nevedel ani bývalý generálny riaditeľ televízie Václav Mika.

slovakia

left justify in out

Uviedol to vo svojej výpovedi pred Špecializovaným trestným súdom v Pezinku v rámci procesu so Štefanom Aghom. Mika podľa vlastných slov pôsobil v pozícii konateľa a generálneho riaditeľa televízie v rokoch 2006 až 2010 a oboznamoval sa so všetkou potrebnou dokumentáciou. O existencii zmeniek sa však dozvedel až v roku 2018, keď bola celá vec medializovaná

 

img

 

 

Prečítajte si tiež: O miliónových zmenkách nemali v Markíze žiaden účtovný záznam, uviedol na súde riaditeľ televízie

Mika vo výpovedi zdôraznil, že pokiaľ by zmenky boli v dokumentácii televízie uvedené, musel by o tom vedieť. „Mal by som povinnosť to oznámiť majiteľom," povedal. Zároveň uviedol, že keď nastupoval do funkcie, oboznámil sa s výsledkom právneho auditu spoločnosti. Existencia zmeniek však z neho nevyplývala.

 

Možno vás bude zaujímať: Pavol Rusko odmietol vypovedať v procese so Štefanom Aghom

Štefan Agh mal v bližšie neurčenom období od roku 2013 do roku 2016 po dohode s podnikateľom Marianom Kočnerom a bývalým riaditeľom TV Markíza Pavlom Ruskom vytvoriť dve zmenky, ktoré boli datované do júna 2000. Jedna zo zmeniek bola v hodnote osem miliónov eur, druhá 26 miliónov eur. Vyplatenia zmeniek sa na súde následne domáhala spoločnosť Správa a inkaso zmeniek Mariana Kočnera, vyplatiť ich mal Rusko ako žalovaný v prvom rade a spoločnosť Markíza Slovakia ako žalovaný v druhom rade. Štefan Agh sa svojím konaním podľa prokuratúry dopustil obzvlášť závažného zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov.

 

Podobný článok: Súd by sa mal Kočnerovými motákmi zaoberať 23. júna

Marianovi Kočnerovi a Pavlovi Ruskovi uložil súd v roku 2020 v rámci kauzy zmenky rovnaké tresty odňatia slobody vo výške 19 rokov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies