Nový prezident a jeho tím. Jedným z nich bude asi Miroslav Slašťan

NETKY.SK • 15 Jún 2024, 16:50 • 2 min
Nový prezident a jeho tím. Jedným z nich bude asi Miroslav Slašťan

Poradcom prezidenta pre záležitosti medzinárodného práva by sa mohol stať profesor Slašťan.

slovakia

left justify in out

Je dobre pochopiteľné, že aj vysoký ústavný činiteľ, v tomto prípade ten protokolárne prvý, a teda sám prezident, potrebuje ku kvalitnému výkonu svojej funkcie aj tím ľudí, ktorí ho pri jeho činnosti budú podporovať. Je veľmi vhodné obklopiť sa ľuďmi, ktorí sú nielen rešpektovanými odborníkmi vo svojej oblasti, ale súčasne s ním zdieľajú aj jeho pohľad na svet a zásadné politické a spoločenské otázky, ako aj celkovú víziu, kam by sa krajina pod jeho vedením mala uberať.

Všetko nasvedčuje tomu, že aj úradujúci prezident Peter Pellegrini sa rozhodol takýmito ľuďmi sa obklopiť. V tejto súvislosti sa spomína aj meno profesora Miroslava Slašťana z Univerzity Komenského v Bratislave. V tíme Petra Pellegriniho by mu mal byť oporou v otázkach medzinárodného práva a ústavnoprávnych záležitostiach. Sám Pellegrini túto informáciu medzičasom potvrdil. "Je to osoba, ktorá možno nie je taká mediálne známa, ale je to profesor v primeranom veku s primeranými skúsenosťami a cením si na ňom, že sa viac venuje odbornej práci ako svojej vlastnej prezentácii v médiách. Myslím si, že môže byť veľmi dobrou posilou," povedal v tejto súvislosti Pellegrini.

Mená ďalších blízkych spolupracovníkov má nový prezident v úmysle predstaviť postupne a po dohode s nimi.

Pellegrini zdôraznil, že bol a aj bude sociálnym demokratom. On je človek, ktorý má blízko k ľuďom a k práci. Jeho sociálnodemokratické presvedčenie mu podľa jeho slov nebráni v tom, aby dokázal byť objektívny v situáciách, keď bude potrebné robiť rozhodnutia. "Budem sa snažiť byť maximálne spravodlivý tak, aby ľudia naozaj videli, že nenadŕžam ani jednej, ani druhej strane, a vždy iba fakty, zákony a ústava budú tie rozhodujúce veci, na základe ktorých sa budem snažiť rozhodovať," upresnil nový prezident.

Má predstavu, že pri zásadných záležitostiach sa koalícia a opozícia spoja. Považuje za dôležité dosiahnuť zhodu v otázkach zahraničnej politiky, ochrany životného prostredia alebo energetickej politiky.

Prof. JUDr. PhDr. Miroslav Slašťan, PhD pôsobí na Právnickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Matej Kasanický
Zdroj: teraz.sk, Foto: Miroslav Slašťan / apuen.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies