"Noční vlci“ sa vydali na cesty Víťazstva do Berlína

NETKY.SK • 1 Máj 2019, 09:58 • 2 min
"Noční vlci“ sa vydali na cesty Víťazstva do Berlína

TASS – V piatok sa začal v poradí piaty, jubilejný Medzinárodný motocyklový pochod – Víťazné cesty - do Berlína, venovaný 74. výročiu víťazstva nad fašizmom.

slovakia

left justify in out

V tomto roku, účastníci motocyklového maratónu začali svoju cestu od Múzea Víťazstva na kopci Poklonnaya. Svojou akciou chcú "Noční vlci" upriamiť pozornosť celého svetového spoločenstva na tému Veľkej vlasteneckej vojny a všetkým pripomenúť historickú pravdu. Prejdú miestami bitiek sovietskych vojakov a vzdajú úctu padlým v tých krutých bojoch.

 

Vedúci motoristického klubu "Noční vlci" Alexander Zaldostanov uverejnil fotografie motocyklového maratónu a poznamenal, že ich počet stále stúpa: "Ráno tretieho dňa. Cesty Víťazstva – do Berlína. Každý deň sa účasť stáva početnejšou....“.

 

Za dva týždne motorkári prekonajú viac ako 6-tisíc kilometrov. Na ceste k nim sa pripoja ďalší účastníci – uctiť pamiatku sovietskych vojakov môže každý. Teraz sa už dá povedať, že zloženie je skutočne medzinárodné.

 

Spolu s ruskými motocyklistami, na cestu sa vydajú ich kamaráti z Poľska, Českej republiky, Nemecka, Talianska a dokonca Jordánska. Ale vodca "Nočných vlkov" Alexander Zaldostanov, bohužiaľ, vstup do Európskej únie má zakázaný. Bude jazdiť len do Brestu.

 

Na ceste bude niekoľko krajín – účastníci cestujú do miest ako Smolensk, Brest, Varšava, Brno, Osvienčim, Lipsko. Ale najprv prídu do hrdinského mesta Tula, aby uctievali jednu z miestnych kaplniek.

 

Motocyklový maratón skončí 9. mája v Berlíne. V parku Treptow budú motocyklisti niesť vlajku Viťazstva a položia kvety na úpätí pomníka "Vojakom Osloboditeľom".

            




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies