Nile Rodgers zverejní skladbu I'll Be There

NETKY.SK • 28 December 2014, 15:36 • 2 min
Nile Rodgers zverejní skladbu I'll Be There

USA - Americký hudobník Nile Rodgers zverejní skladbu I'll Be There.

slovakia

left justify in out

Pieseň by sa mala dostať medzi fanúšikov a fanúšičky 20. marca a muzikant ju venuje Bernardovi Edwardsovi, s ktorým pôsobil v kapele Chic až do jeho smrti v roku 1996. Pôjde zároveň o prvý singel z nového albumu zoskupenia.

 

Skladba má korene na demo nahrávke s názvom Love Somebody Today, na ktorej sa podieľali všetci pôvodní členovia kapely. Šesťdesiatdvaročný muzikant to prezradil na webstránke nilerodgers.com. 

Nile Gregory Rodgers je rodákom z New Yorku a jedným zo zakladajúcich členov formácie Chic. Kapela vydala prvú, eponymnú štúdiovku v roku 1977. Postupne na ňu nadviazali nahrávkami C'est Chic (1978), Risqué (1979), Real People (1980), Take It Off (1981), Tongue in Chic (1982), Believer (1983) a Chic-ism (1992). Okrem nich vydali aj niekoľko kompilácií a dva koncertné záznamy Live at the Budokan (1999) a A Night in Amsterdam (2006). Medzi ich najväčšie hity patria piesne ako Dance, Dance, Dance (Yowsah, Yowsah, Yowsah), Everybody Dance, Le Freak, I Want Your Love, Good Times či My Forbidden Lover. S Rodgersom, ktorý je tiež uznávaným producentom, spolupracovali aj Madonna, Diana Ross, David Bowie, Duran Duran alebo Avicii. Spolu s Pharrellom Williamsom sa podieľal na hite Get Lucky francúzskeho dua Daft Punk. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies