Nemecké a srbské reprezentantky v basketbale si vybojovali účasť v olympijskej kvalifikácii

NETKY.SK • 24 Jún 2023, 20:00 • 2 min
Nemecké a srbské reprezentantky v basketbale si vybojovali účasť v olympijskej kvalifikácii

ĽUBĽANA - Basketbalistky Nemecka a Srbska si na ME v Slovinsku zabezpečili postup do budúcoročnej kvalifikácie OH 2024. Nemky v skupine o piate až ôsme miesto zdolali v sobotu po dráme Česko 71:69 po predĺžení. Nemky v kvalifikačnom dueli o štvrťfinále na prebiehajúcom šampionáte zdolali Slovensko.

slovakia

left justify in out

Basketbalistky Nemecka a Srbska si na ME v Slovinsku zabezpečili postup do budúcoročnej kvalifikácie OH 2024. Nemky v skupine o piate až ôsme miesto zdolali v sobotu po dráme Česko 71:69 po predĺžení. Skóre vyrovnali štyri desatiny sekundy pred koncom riadneho času a vynútili si predĺženie a hoci v ňom prehrávali už o šesť bodov, napokon sa tešili z cenného triumfu.

 

Nemky v kvalifikačnom dueli o štvrťfinále na prebiehajúcom šampionáte zdolali Slovensko. V súboji o konečnú piatu priečku na ME si v nedeľu zahrajú proti Srbsku, ktoré vyhralo nad Čiernou Horou 63:58.

 

Basketbal-ženy - ME o 5.-8. miesto: Nemecko - Česko 71:69 pp (63:63, 29:33) Srbsko - Čierna Hora 63:58 (38:31) ďalší sobotný program semifinále: Maďarsko - Španielsko, Belgicko - Francúzsko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies