Navaľného v sobotu dva razy odsúdili

NETKY.SK • 21 Február 2021, 09:23 • 2 min
Navaľného v sobotu dva razy odsúdili

MOSKVA - Alexejovi Navaľnému zamietli odvolanie proti rozsudku, ktorý ho dostal za mreže a pár hodín na to, mu súd vymeral ďalší "rozsudok, pokutu vo výške 9 400 Eur, ktorú má zaplatiť urazenému veteránovi.

slovakia

left justify in out

V sobotu moskovský súd vymeral lídrovi opozície Alexeja Navaľného vysokú peňažnú pokutu. Za urážlivé vyjadrenia na adresu veterána druhej svetovej vojny má poškodenému zaplatiť 850-tisíc ruských rubľov. To zhruba zodpovedá čiastke 9 400 Eur alebo polovici ročnej priemernej mzdy v Rusku.

 

img

 

Iba niekoľko hodín predtým zamietol rovnaký súd Navaľného odvolanie proti rozsudku, na základe ktorého mal stráviť za mrežami dva roky a osem mesiacov. Trest mu symbolicky znížili na dva a polroka.

Navaľnyj vlani v lete verejne komentoval televízny šot, ktorý vyzýval voličov, aby v blížiacom sa referende referende podporili navrhované ústavné reformy. Podľa obžaloby Navaľnyj na adresu osôb vystupujúcich vo videu použil nepatričné výrazy. Tým údajne urazil „česť a dôstojnosť“ veterána druhej svetovej vojny Ignata Artemenka, ktorý bol medzi účastníkmi nahrávky. Veterán začiatkom februára pred súdom vyhlásil, že Navaľného vyjadrenia ho šokovali a žiada verejné ospravedlnenie.

 

Súvisiaci článok: Navaľného opät súdia, vraj urazil veterána druhej svetovej vojny

 

img


Navaľného, zatkli minulý mesiac po návrate z Nemecka, kde sa päť mesiacov zotavoval z otravy nervovoparalytickou látkou. Tento mesiac moskovský súd Navaľného odsúdil na dva roky a osem mesiacov väzenia pre porušenie pravidiel podmienečného odsúdenia počas zotavovania sa v Nemecku. Podmienečný trest dostal v roku 2014 na základe obvinenia zo sprenevery. Politik ho označuje za vykonštruované.

 

img
 

Súvisiaci článok: Európsky súd pre ĽP žiada Moskvu o okamžité prepustenie Navaľného



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies