MENINY , EDMUND
close

Dnes je 1. december 2023

EDMUND


Z histórie
1. DECEMBER 1835

Hans Christian Andersen publikoval svoju prvú knihu rozprávok

Hebrejský dátum: 5784.3
Juliánsky dátum: 2460280

Do sviatku
23d
Do víkendu
7h
BIBLIA
close

BIBLIA

Slovo na dnes:

Očakávaj Hospodina! Buď silný! Nech je pevné tvoje srdce. Očakávaj Hospodina!

Žalm 27:14

GDPR & COOKIES
close

Cookies a nastavenia

Základné nastavenia fungovania portálu Netky.sk. Povolte vykonávanie scriptov, vypnite reklamu (platený balíček), určite si zarovnanie textu
NASTAVENIA
close

Nastavenia



Konfigurovať hlavnú stránku

Nastavte si, ktoré ktoré správy sa majú zobrazovať

Zmeniť heslo

Zmeňte si vaše heslo

Zmeniť nick

Zmeňte si váš nick

Moje faktúry

História Vašich faktúr za služby NetkyPlus

Predplatné

Balíčky NetkyPlus ponúkajú služby, ktoré sú dostupné iba predplatiteľom

Napečte si s Netkami! Tvarohová torta s rebarborou

NETKY.SK • 28.05 • Čítanie 2 min

Rebarbora pochádza z Tibetu a stáva sa čoraz obľúbenejšou ingredienciou v slovenských kuchyniach. Rebarbora je výborné ovocie, ktoré sa dá pripraviť na sladko, ale i na slano.

slovakia

left justify in out

Tvarohová torta s rebarborou

 

Suroviny

Cesto:

250 g hladkej múky

80 g práškového cukru

150 g masla

1 vajce

štipka soli

 

Plnka:

800 g rebarbory

4 vajcia

500 g tvarohu

75 g práškového cukru

2 PL vanilkového cukru

4 PL hladkej múky

2 PL masla

kôra z 1 pomaranča

práškový cukor na posypanie

štipka soli

 

Postup

Múku si zmiešame so soľou a s cukrom a nasypeme na pracovnú dosku. V strede spravíme jamku, do ktorej dáme vajcia a kúsky masla. Nožom suroviny posekáme a spracujeme na mrveničku, ktorú potom rukami vymiesime na hladké cesto. Zabalíme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky. 

 

Umytú rebarboru očistíme a nakrájame na rovnakú dĺžku, asi 25 cm. Žĺtky si vymiešame s tvarohom, práškovým a vanilkovým cukrom a pomarančovou kôrou. Bielky vyšľaháme so soľou dotuha. Múku preosejeme na tvaroh a preložíme. Pomaly premiešame. Rúru predhrejeme na 180°C a pekáč vymastíme. 

 

Cesto roztlačíme do formy tak, aby sme mali vyvýšené okraje. Potrieme tvarohovou plnkou a poukladáme rebarboru. Navrch poukladáme vločky masla a poprášime cukrom. Pečieme asi 45 minút dozlatista. Po vychladnutí poprášime cukrom a podávame.

 

Prajeme dobrú chuť! 

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Jeseň
JESEŇ SKONČÍ O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona