MENINY , EDITA
close

Dnes je 26. september 2023

EDITA


Z histórie
26. SEPTEMBER 1893

V Chicagu založili americkí Slováci Maticu slovenskú v USA

Hebrejský dátum: 5784.1
Juliánsky dátum: 2460214

Do sviatku
36d
Do víkendu
82h
BIBLIA
close

BIBLIA

Slovo na dnes:

Veď pre jeho meno sa vydali na cestu a nič neprijímajú od pohanov. My sa teda máme takýchto ujímať, aby sme mohli spoločne pracovať pre pravdu.

Tretí Jánov list 1:7

GDPR & COOKIES
close

Cookies a nastavenia

Základné nastavenia fungovania portálu Netky.sk. Povolte vykonávanie scriptov, vypnite reklamu (platený balíček), určite si zarovnanie textu
NASTAVENIA
close

Nastavenia



Konfigurovať hlavnú stránku

Nastavte si, ktoré ktoré správy sa majú zobrazovať

Zmeniť heslo

Zmeňte si vaše heslo

Zmeniť nick

Zmeňte si váš nick

Moje faktúry

História Vašich faktúr za služby NetkyPlus

Predplatné

Balíčky NetkyPlus ponúkajú služby, ktoré sú dostupné iba predplatiteľom

Napečte si s Netkami! Tvarohová torta s rebarborou

Netky.sk • 12:00 • Čas čítania 2 min

Rebarbora pochádza z Tibetu a stáva sa čoraz obľúbenejšou ingredienciou v slovenských kuchyniach. Rebarbora je výborné ovocie, ktoré sa dá pripraviť na sladko, ale i na slano.

left justify
zoom in zoom out
facebooktwiterlinkedinwhatsapp

slovakia


Tvarohová torta s rebarborou

 

Suroviny

Cesto:

250 g hladkej múky

80 g práškového cukru

150 g masla

1 vajce

štipka soli

 

Plnka:

800 g rebarbory

4 vajcia

500 g tvarohu

75 g práškového cukru

2 PL vanilkového cukru

4 PL hladkej múky

2 PL masla

kôra z 1 pomaranča

práškový cukor na posypanie

štipka soli

 

Postup

Múku si zmiešame so soľou a s cukrom a nasypeme na pracovnú dosku. V strede spravíme jamku, do ktorej dáme vajcia a kúsky masla. Nožom suroviny posekáme a spracujeme na mrveničku, ktorú potom rukami vymiesime na hladké cesto. Zabalíme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky. 

 

Umytú rebarboru očistíme a nakrájame na rovnakú dĺžku, asi 25 cm. Žĺtky si vymiešame s tvarohom, práškovým a vanilkovým cukrom a pomarančovou kôrou. Bielky vyšľaháme so soľou dotuha. Múku preosejeme na tvaroh a preložíme. Pomaly premiešame. Rúru predhrejeme na 180°C a pekáč vymastíme. 

 

Cesto roztlačíme do formy tak, aby sme mali vyvýšené okraje. Potrieme tvarohovou plnkou a poukladáme rebarboru. Navrch poukladáme vločky masla a poprášime cukrom. Pečieme asi 45 minút dozlatista. Po vychladnutí poprášime cukrom a podávame.

 

Prajeme dobrú chuť! 

 

img

 

 


Za netky.sk
Interny redaktor

Virtuálne voľby Netky 2023: Voľte svojho favorita už dnes z 25 politických subjektov. Voliť môžete iba raz. Upozornenie: tieto voľby sú iba virtuálne, určené iba na informačné účely na portáli Netky.sk

Chcem hlasovať

user MOJE NETKY
Aby si mohol pridávať komentáre musíš byť prihlásený
Odoslať





Chcem ohodnotiť autora a podporiť ho




Najčítanejšie v sekcii

Divoký mladší brat vína – kam zájsť v týchto dňoch na dobrý burčiak

  • Gurmán
  • 07.09 18:00

Niekto to rád čili – poznáte najohnivejšie papričky na svete?

  • Gurmán
  • 19.09 13:00

Rajčiny: Kuchynský klenot plný chuťových možností

  • Gurmán
  • 05.09 21:30

Dary jesene na tanieri – aké dobroty nám ponúka toto obdobie

  • Gurmán
  • 14.09 17:30

Keď sa víno dokonale snúbi s jedlom...

  • Gurmán
  • 18.09 10:20

Zažite netradičné septembrové gastro-potulky po Slovensku

  • Gurmán
  • 12.09 10:30

Dudinské vinobranie láka aj domácimi odrodami

  • Gurmán
  • 22.09 17:00

Tokajské vinobranie ponúkne unikátne vína, let balónom aj beh cez vinice

  • Gurmán
  • 20.09 10:00

Jesenné gastropotulky – jedinečné chute a zážitky zo všetkých kútov Slovenska

  • Gurmán
  • 20.09 12:00

Vajnory pozývajú aj tento rok na tradičnú Burčiakovicu

  • Gurmán
  • 25.09 12:15


Práve teraz

close