Najviac milionárov sa sťahuje do Spojených arabských emirátov!

NETKY.SK • 15 Jún 2022, 13:39 • 2 min
Najviac milionárov sa sťahuje do Spojených arabských emirátov!

BRATISLAVA – Najnovšie informácie ukazujú, že krajiny ako Veľká Británia alebo USA už nie sú najväčším lákadlom pre bohatých ľudí. Prvenstvo im zrejme preberú Spojené arabské emiráty (SAE).

slovakia

left justify in out

So správou prišla firma Henley & Partners sídliaca v Londýne. „Veľká Británia prišla o svoju korunu bohatstva a USA miznú do úzadia ako magnet pre bohatých. Očakávame, že v roku 2022 ich predbehnú SAE ako krajina s najväčším prílevom milionárov, a to z celosvetového pohľadu,“ uviedli v správe.

 

img

 

Predpokladajú, že do konca roka sa presťahuje do SAE približne 4 000 jednotlivcov s vysokou čistou hodnotou (HNWI). O druhé miesto sa podelia Austrália ( 3 500) a Singapur ( 3 500). Za nimi bude nasledovať Izrael (2 500).

 

Prečítajte si tiež: Škótsko sa chce odtrhnúť od Británie. Premiérka žiada referendum o nezávislosti!

 

Veľké množstvo milionárov zrejme poputuje aj na Maltu, Maurícius a do Monaka. „Malta je jedným z najväčších úspechov Európy za uplynulú dekádu, a to v súvislosti s migráciou milionárov, ale aj celkovým rastom bohatstva,“ povedal Andrew Amoils z firmy New World Wealth.

 

Malta podľa neho patrí k najrýchlejšie rastúcim ekonomikám sveta. Očakáva, že tento rok priláka približne 300 nových milionárov z celého sveta.

 

img

 

Maurícius zaujíma bohatých ľudí aj vďaka výrazným daňovým úľavám. Aktuálne tam žije približne 4 800 HNWI, pričom pred 10 rokmi ich tam malo domov 2 700. Tento rok by sa ich počet mohol navýšiť o 150.

 

Monako je obrovským magnetom pre boháčov, pretože neúčtuje daň z príjmu, kapitálových výnosov ani z majetku.

 

Rusko a Ukrajina

 

V správe uviedli, že krajinu Vladimira Putina tento rok opustí približne 15 000 milionárov, ktorí sa prezidentovi a jeho režimu otočili chrbtom. Dôvodom je vpád ruských vojakov na Ukrajinu a následné tvrdé ekonomické sankcie Západu.

 

„V ostatnom desaťročí odchádzalo z Ruska každý rok čoraz viac milionárov. Bol to varovný signál pred problémami, ktorým krajina čelí. Z historického pohľadu predchádzalo veľkým kolapsom krajín zrýchlenie migrácie bohatých ľudí.“

 

img

 

Najväčší úbytok HNWI v pomere k svojej populácii bude mať tento rok zrejme Ukrajina. Predpokladajú, že do konca roka odtiaľ odíde 2 800 milionárov, čo predstavuje 42 % všetkých tamojších jednotlivcov s vysokou čistou hodnotou.

 

Možno vás zaujme: USA rokujú o zrušení sankcií voči Bielorusku za vývoz obilia z Ukrajiny



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies