VIDEO: Na východnom Slovensku zúrilo tornádo! Niekoľko domov prišlo o strechy

NETKY.SK • 5 August 2021, 19:22 • 2 min
VIDEO: Na východnom Slovensku zúrilo tornádo! Niekoľko domov prišlo o strechy

V dnešných skorých večerných hodinách sa kúsok od Prešova objavilo tornádo. Stalo sa tak počas veľkej búrky, ktorá sa presúvala nad touto oblasťou.

slovakia

left justify in out

Presúvanie sa tlakovej níže cez našu krajinu spôsobuje v dnešný deň veľmi sychravé počasie na celom území Slovenska. Na východe našej krajiny sa však "predviedol" ešte jeden prírodný úkaz. Okrem búrky tu začal fúkať aj silný vietor. Podľa iMeteo.sk v oblasti padlo aj 300 bleskov a fúkal taký silný vietor, že lámal stromy na polovice.

 

img

 

Okrem toho sa krátko po 17-tej hodine pri pohorí Beskydy, východne od Prešova, vytvorila búrka, ktorá okrem výdatných zrážok a bleskov vyprodukovala aj tornádo. Tento úkaz mohli vidieť obyvatelia dedín Čierne nad Topľou, Petkovce a Bystré.

 

Tornádo sa síce ukázalo len na niekoľko sekúnd, no aj tak spôsobilo veľké škody na majetku. V obciach Petkovce a Skrábske strhlo strechy z niekoľkých domov, aktuálne tam zasahujú hasiči. 

 

 

 

"Nahlásené bolo poškodenie štyroch rodinných domov, ktorým zobralo strechu. Polámané sú stromy, strhané je elektrické vedenie. Cestná komunikácia je neprejazdná," povedala operačná dôstojníčka Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove.

 

"Bolo vidno, ako sa točí vír a všetko dvíha hore. Plechy zo striech odnieslo možno 100 metrov. Prešlo to len spodnou časťou obce. Trvalo to možno minútu, ale demolovalo to všetko, je tu spúšť," povedal starosta obce Petkovce Pavol Hybala.

 

img

 

Podľa doterajších informácii nemalo prísť počas prírodnej katastrofy k žiadnym zraneniam. 

 

Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru doplnila, že v Petkovciach zasahujú takmer dve desiatky profesionálnych a dobrovoľných hasičov z mesta Hanušovce nad Topľou a obcí Bystré a Soľ.

 

img

 

Tornádo strhlo a poškodilo strechy na štyroch rodinných domoch a strhlo aj elektrické vedenie. V oblasti je tiež neprejazdná cesta, keďže na ňu popadali stromy. Hasiči okrem nich odstraňujú z cestnej komunikácie aj časti striech a poškodené strechy prekrývajú plachtami.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies