Na Spiši zmodernizovali multifunkčné ihrisko za takmer 50-tisíc eur

NETKY.SK • 7 August 2023, 10:35 • 2 min
Na Spiši zmodernizovali multifunkčné ihrisko za takmer 50-tisíc eur

Spišské Podhradie-Ani počas leta samosprávy nelenia a realizujú projekty

slovakia

left justify in out

Samosprávy v dedinách a mestách pokračujú vo svojich projektoch a ich realizácii aj v druhej časti letných prázdnin. Do reálnej podoby sa podarilo dostať aj multifunkčné ihrisko v Spišskom Podhradí. Vizualizácia nadobudla reálne kontúry a dnes už je hracia plocha s potrebným vybavením k dispozícii jej užívateľom. Na to, aby sa projekt mohol uskutočniť, prispela krajská samospráva zo svojho rozpočtu. 

 

Multifunkčné ihrisko v Spišskom Podhradí v mestskej časti Katúň obnovili za 48 000 eur. Informoval o tom Prešovský samosprávny kraj (PSK) na sociálnej sieti s tým, že modernizáciou prešlo aj zázemie športoviska.

"Na jestvujúcej betónovej ploche sa vybudoval nový povrch s rozmermi 20 krát 12,5 metra. Športovisko sa tiež materiálne dovybavilo. Na ihrisku sa vyhotovili čiary, pribudli tam futbalové bránky, siete v dĺžke desať metrov a basketbalové koše. V jeho okolí sa opravila dlažba, doplnili lavičky a odpadkové koše," priblížila krajská samospráva, ktorá na obnovu prispela zo svojho rozpočtu.

Športovisko využívajú obyvatelia Spišského Podhradia aj regiónu Podbranisko, prioritne deti a mládež. Je určené na futbal, basketbal, volejbal, nohejbal či bedminton.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Zlatica Gregorová
TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies