Na Slovensku očakávame ochladenie

NETKY.SK • 30 November 2019, 09:45 • 2 min
Na Slovensku očakávame ochladenie

BRATISLAVA - Za studeným frontom prúdi do našej oblasti od severozápadu studený morský vzduch. Súčasne sa nad Alpami osamostatní tlaková výš. Ako informuje na svojej stránke Slovenský hydrometeorologický ústav, na území Slovenska bude dnes prevažne malá, na severe a východe spočiatku zväčšená oblačnosť a tu miestami, inde len ojedinele, snehové prehánky.

slovakia

left justify in out

V nižších polohách do 300 m aj dážď alebo dážď so snehom. Ráno ojedinele poľadovica. Ochladenie. Najvyššia denná teplota 2 až 7, na Kysuciach, Orave a pod Tatrami okolo 0 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -7 st. Prevažne severozápadný vietor 3 až 9 m/s (15 až 30 km/h), v nárazoch ojedinele okolo 14 m/s (50 km/h). Popoludní bude vietor slabnúť.

 

img


Predpokladané množstvo zrážok: do 1 mm/ v severnej polovici územia do 3 mm/ do 3 cm snehu.

Meteorológovia vydali na dnešné dopoludnie pre okresy Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Banskú Bystricu a Brezno výstrahu prvého stupňa pred vetrom na horách. Vietor môže dosiahnuť priemernú rýchlosť 20 - 24 m/s (70 - 85 km/h) a krátkodobo v nárazoch aj okolo 30 m/s (110 km/h). Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, no predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, najmä pre pešiu turistiku a horolezectvo.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies