Momentálne sa už uplatňuje nulová sadzba DPH na predaj respirátorov FFP2 a FFP3

NETKY.SK • 12 Február 2021, 12:28 • 2 min
Momentálne sa už uplatňuje nulová sadzba DPH na predaj respirátorov FFP2 a FFP3

SLOVENSKO - Vďaka nulovej sadzbe dane z pridanej hodnoty budú respirátory FFP2 a FFP3 cenovo dostupnejšie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Na respirátory FFP2 a FFP3 sa od dnes, čiže od piatka 12. marca uplatňuje nulová sadzba dane z pridanej hodnoty. Legislatívna úprava, ktorou sa zaviedla nulová sadzba DPH na respirátory vyšla v piatok  v Zbierke zákonov SR a týmto dňom aj nadobudla účinnosť.

 

img

 

Nulová sadzba DPH na respirátory FFP2 a FFP3 bude uplatňovaná do konca apríla tohto roka. V tlačovej správe o tom informovalo Ministerstvo financií Slovenskej republiky. "Dnešným dňom je možné začať uplatňovať nulovú sadzbu DPH na uvedené prostriedky na ochranu dýchacích orgánov," uviedlo ministerstvo financií.

 

img

 

Vláda chce takto zabezpečiť lepšiu cenovú dostupnosť účinnej ochrany obyvateľstva pred ochorením Covid-19, keďže uplatňovaním nulovej sadzby DPH na uvedené respirátory očakáva zníženie ich ceny pre konečného spotrebiteľa. Opatrenie bude mať negatívny vplyv na rozpočet verejnej správy v odhadovanej výške 15,75 milióna eur.

 

Súvisiaci článok: Nulová sadzba DPH za respirátory sa stala skutočnosťou! Podpísala ju už aj prezidentka Čaputová

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies