Minister Šutaj Eštok: Lex atentát by mala riešiť vláda budúci týždeň

NETKY.SK • 5 Jún 2024, 10:51 • 2 min
Minister Šutaj Eštok: Lex atentát by mala riešiť vláda budúci týždeň

BRATISLAVA - Pripravované opatrenia v rámci tzv. lex atentát by mala vláda riešiť na budúci týždeň. Pred stredajším zasadnutím bezpečnostnej rady a vlády to avizoval minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.

slovakia

left justify in out

"Dnes sa iba otvorí debata v rámci vecí a opatrení, ktoré chystáme. Podľa toho, čo ja viem, bude to budúcotýždňová vláda, ktorá už bude riešiť konkrétne aj legislatívne návrhy," uviedol minister. Dodal, že s koaličnými partnermi si chcú veci najskôr prediskutovať. Je skôr za dobré ako rýchle opatrenia.

Načrtol, že obmedzenia týkajúce sa miesta protestov by sa mohli týkať toho, aby boli chránené obydlia ústavných činiteľov, prípadne opozičných predstaviteľov. "Aby sa tak ako v minulosti nestávali veci, že sa pred domami politikov stavajú šibenice, vynášajú rakvy a podobne," povedal.

Koordinovať postup v prípade zabezpečenia sídiel najvyšších ústavných činiteľov by mal dostať rezort vnútra. Podľa šéfa rezortu sa pracuje s okruhom budov, ktoré sa spomínali aj v minulosti. Napríklad Národná rada SR vlastní podľa neho vilu. Zvyšok sa komunikuje s úradom spadajúcim pod ministerstvo zahraničných vecí.

Podpredseda vlády a minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS) upozornil, že na začiatku nového týždňa by súhrn opatrení mala spresniť koaličná rada. "Všetci prichádzame s nejakou predstavou, je potrebné si to nejako prefiltrovať a dohodnúť sa na tom, čo bude mať podporu všetkých," uviedol. Priznal, že SNS nie je ochotná znižovať výrokovú imunitu poslancov. "Ak by sa táto výroková imunita mala ešte znížiť, tak to ju potom zrušme úplne," mieni vicepremiér



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR, HN, Foto: cas.sk
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies