Milan Krajniak nasleduje Mareka Krajčího. V stredu podá demisiu do rúk prezidentky

NETKY.SK • 16 Marec 2021, 20:56 • 2 min
Milan Krajniak nasleduje Mareka Krajčího. V stredu podá demisiu do rúk prezidentky

BRATISLAVA - Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak odovzdá svoju demisiu do rúk prezidentky Zuzany Čaputovej v stredu.

slovakia

left justify in out

Hlava štátu Zuzana Čaputová zajtra príjme demisiu ministra práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milana Krajniaka (Sme rodina), ktorý v pondelok nečakane ohlásil svoje odstúpenie z funkcie. 

 

Svoje rozhodnutie označil Krajniak ako krok, ktorý má demonštrovať snahu Sme rodina o čo najskoršie ukončenie koaličnej krízy.

 

Prečítajte si tiež: AKTUALIZÁCIA: Krajniak končí na poste ministra! O svojej demisii už informoval aj prezidentský palác

 

"Svoju demisiu chápem ako krok k čo najskoršiemu ukončeniu koaličnej krízy. Myslím si, že každá koaličná strana by mala urobiť isté politické gesto a ukázať, že je ochotná sa niečoho aj vzdať. Ako šéf ministerského klubu Sme rodina svoju demisiu za takéto politické gesto považujem," vysvetlil minister svoj odchod z rezortu práce. 

 

Zároveň vedením rezortu dočasne poverí iného člena vlády SR. Informoval o tom hovorca hlavy štátu Martin Strižinec. 

 

Súvisiaci článok: Krajniak šéfom SIS? Hnutie Sme rodina ho neplánuje nominovať na tento post



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies