Mier nie je iba absenciou vojny, uviedla prezidentka

NETKY.SK • 18 Marec 2022, 15:17 • 2 min
Mier nie je iba absenciou vojny, uviedla prezidentka

BRATISLAVA – Utrpenie na Ukrajine nám pripomína, že mier nie je iba absenciou vojny. Vyhlásila to prezidentka Zuzana Čaputová po stretnutí s účastníkmi Európskych katolíckych sociálnych dní na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

„Pojem mieru musí byť naplnený láskou, pochopením, toleranciou – teda obsahom vychádzajúcim z nás, z nášho srdca. V tom vidím veľkú príležitosť aj pre kresťanské komunity, ktoré šíria práve tieto hodnoty,“ hovorí prezidentka. Pred vojnou na Ukrajine sa podľa prezidentky nedajú zavrieť oči. „V tejto chvíli sa sústreďujeme najmä na pomoc, solidaritu a súcit s trpiacimi, utekajúcimi a prenasledovanými. Som hrdá, že aj na Slovensku sa zdvihla obrovská vlna solidarity k Ukrajincom, ktorí u nás hľadajú bezpečie,“ dodala.

 

 

Prezidentka hovorí, že vojna vypukla v čase, keď čelíme vážnym problémom s klimatickou krízou, zmenami na trhu práce a sociálnej nerovnosti. Práve preto by sme mali mobilizovať duchovné a mravné kvality, pretože ich budeme v budúcnosti potrebovať pri riešení problémov.

 

Možno vás zaujme: Najvyšší súd SR ponechal finančníka Martina K. vo väzbe



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies