Luxemburčan Rodrigues končí v Slovane po troch mesiacoch. Kmotrík: Žiaden hráč nikdy nie je viac než tím a klub

NETKY.SK • 3 Máj 2024, 17:52 • 2 min
Luxemburčan Rodrigues končí v Slovane po troch mesiacoch. Kmotrík: Žiaden hráč nikdy nie je viac než tím a klub

BRATISLAVA - Luxemburský futbalový reprezentant Gerson Rodrigues skončil v ŠK Slovan Bratislava. Čerstvý majster Slovenska sa s ním dohodol na predčasnom rozviazaní zmluvy a ukončení spolupráce. Klub informáciu potvrdil na svojom oficiálnom webe.

slovakia

left justify in out

„S Gersonom Rodriguesom sme dnes sfinalizovali dohodu o rozviazaní zmluvy. Mrzí ma, že to takto dopadlo. Je to nesporne kvalitný futbalista. Talent či kvalita však nestačia, ak chýbajú ďalšie vlastnosti, ktoré sú kľúčové v profesionálnom futbale – disciplína, profesionalizmus, životospráva. Žiaden hráč nikdy nie je viac než tím a klub. Hľadali sme možnosti, ako sa korektne dohodnúť na predčasnom ukončení Gersonovho pôsobenia, čo sa nám aj podarilo. Gerson bol u nás na hosťovaní, nie na trvalý transfer, preto sme to mohli vyriešiť tak, aby tým klub netrpel,“ uviedol na oficiálnej stránke Slovana Ivan Kmotrík ml., generálny riaditeľ klubu.

Problémy s útočníkom nastali, keď sa koncom marca nevrátil z reprezentačného zrazu. Odvtedy si dres belasých už neobliekol. Celkovo bol mimo zostavy šesť duelov v rade. Naposledy hral za belasých ešte v polovici marca v zápase Slovnaft Cup s Podbrezovou, v ktorom videl červenú kartu.

Rodrigues prišiel do celku z hlavného mesta pred začiatkom jarnej časti (2. 2.) na ročné hosťovanie s opciou. Klub si od neho sľuboval, že by mohol nahradiť Srba Aleksandara Čavriča, ktorý po osemročnom angažmáne odišiel do Japonska.

„V zime sme stratili Čavriča, nenahradili sme ho. Rodriguesovi sme verili, ale zatiaľ je to slabé,“ priznal pred tromi týždňami na tlačovej konferencii tréner Slovana Vladimír Weiss st.

Rodrigues si v drese Slovana napokon pripísal celkovo osem súťažných štartov, v ktorých strelil päť gólov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RTVS, Foto: ČTK / imago sportfotodienst / IMAGO
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies