Londýn: Na propalestínskej demonštrácii zranili 3 policajtov. Jedného zasiahla do tváre fľaša + VIDEO

NETKY.SK • 29 Máj 2024, 11:21 • 3 min
Londýn: Na propalestínskej demonštrácii zranili 3 policajtov. Jedného zasiahla do tváre fľaša + VIDEO

LONDÝN - Pri propalestínskych protestoch v Londýne prišlo k zraneniu troch policajtov, najmenej 40 demonštrantov zadržali. Informovali o tom DPA a BBC.

slovakia

left justify in out

Jeden policajt utrpel vážne zranenie tváre po tom, ako ho zasiahla fľaša hodená z davu, zatiaľ čo dvaja policajti mali menšie zranenia. Podozrivého, ktorý hodil fľašu, zatiaľ neidentifikovali. Prípad však vyšetrujú, informovala tamojšia polícia.
 
Väčšina davu, ktorý tvorilo 8 000 až 10 000 ľudí, opustila miesto bez incidentov. Skupina približne 500 ľudí však zostala a polícia musela zakročiť z dôvodu neuposlúchnutia pokynov. Polícia dodala, že časť davu kládol odpor pri zatýkaní, čo si vyžiadalo, aby použila silu.
 
Vo vyhlásení polície sa uvádza, že zadržala približne 40 ľudí za priestupky vrátane porušenia zákona o verejnom poriadku, bránenia vjazdu na diaľnicu a napadnutia pracovníkov záchrannej služby. Približne o 2.00 h miestneho času bola situácia pod kontrolou a všetci demonštranti odišli z ulíc.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: DPA, BBC, Foto: thetimes.co.uk
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies