Lavrov letel do Pekingu, no z neznámych príčin tam nedorazil

NETKY.SK • 17 Marec 2022, 21:26 • 2 min
Lavrov letel do Pekingu, no z neznámych príčin tam nedorazil

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v noci na štvrtok odletel do Pekingu, z dosiaľ neznámych príčin sa však ešte nad Sibírou otočil a vrátil sa do Moskvy. Informoval o tom vo štvrtok nemecký bulvárny denník Bild.

slovakia

left justify in out

Lietadlo s Lavrovom sa na cestu späť otočilo po 2 800 kilometroch letu nad Novosibirskom. Podľa denníka nie je jasné, čo sa počas letu prihodilo – či ho čínski predstavitelia odmietli prijať, alebo svojho ministra povolal späť do Moskvy prezident Vladimir Putin.  Čína sa v ukrajinskej kríze vykresľuje ako neutrálny aktér a odmietla odsúdiť Rusko za inváziu na Ukrajinu, zároveň ale ruskú agresiu na Ukrajine aktívne nepodporila. Moskva podľa informácií amerických spravodajských služieb, na ktoré odkazujú americké médiá, v uplynulých dňoch požiadala Peking o finančnú aj vojenskú pomoc.

 

img

 

Čínski predstavitelia to označili za dezinformácie. Ruský prezident Vladimir Putin a čínsky prezident Si Ťin-pching deklarovali minulý mesiac v Pekingu rozsiahle strategické partnerstvo zamerané na boj proti vplyvu Spojených štátov. Uviedli, že ich krajiny nebudú mať „žiadne zakázané oblasti spolupráce“.

 

Možno vás zaujme: Rada Európy prerušila všetky vzťahy s Bieloruskom pre podporu ruskej invázie



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies