Lájoš Klein: ,,Na Moisesa si verím”

NETKY.SK • 29 Máj 2024, 15:00 • 4 min
Lájoš Klein: ,,Na Moisesa si verím”

dňa 24.5 sa v Nitre konalo PML !

slovakia

left justify in out

V mestskej športovej hale v Nitre sa minulý piatok konalo PML. Táto organizácia sa zameriava na zápasy pod pravidlami K1 či thajského boxu.

V tejto organizácii sme mali možnosť vidieť aj zápasy pod pravidlami mma.

Tento unikát nám organizácia predviedla v práve spomínanom galavečeri kde za jeden večer dva krát menili ring ktorý sa používa na postojárske disciplíny, na mma klietku. Pre niekoho možno nepredstaviteľná vec, pre PML výzva.

PML dokázalo pretransformovať tieto dva aspekty v rozmedzí 20min počas ktorých divákov zabávali zaujímavými rozhovormi. Najväčsím ťahákom karty bol bez pochýb miláčik československého publika Ivan Buchinger ktorý svojho súpera jednoznačne prešiel a zvíťazil v druhom kole na technický knockout (TKO).

Na tomto galavečeri sme mohli spozorovať mnoho známych osobností ako Attila Végh, Monika Chochlíková či Lájoš Klein.

Práve Lájoš Klein, prvý slovenský UFC zapásnik nám poskytol rozhovor v ktorom sme zistili napríklad ako prebieha príprava na ďalší zápas alebo ako si užíva galavečer.

Lájoš si v UFC zatiaľ prešiel priam až zbesilou jazdou. Po úspešnej premiére ho čakali dve prehry po sebe. Následne vo veľmi dôležitom zápase proti domácemu Smithsovi dokázal zápas strhnúť na svoju stranu a vyhral na body.

Práve tento zápas bol prvým stupienkom k ďaľším zápasom v ktorých nielenže nezaznamenal prehru, ale tri víťazstvá a jednu remízu. V poslednom zápase ktorý absolvoval na začiatku marca bol prvý krát v roli enormného favorita. Proti Cunninghamovi potvrdil rolu favorita a sériou presných úderov vyhral nad svojim súperom.

Momentálne Lájoša čaká ďaľší zápas v UFC. Proti nemu sa postaví brazilský súper Thiago Moises. Lájoš nám v rozhovore ktorý nájdete nižšie pod týmto člankom aká stratégia by mohla na tohto súpera platiť a koľko ho delí od vysnívanej top 15. V rozhovore nám taktiež prezradil ako si užíva turnaj PML a koho prišiel podporiť.

Na Lájošom zápas sa môžme tešiť 9.6.2024 cca o polnoci. My a celé Slovensko mu drží palce. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Matej Száraz
Foto: refresher.sk
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies