Karla Gotta previezli do nemocnice, pre vážne problémy so srdcom

NETKY.SK • 25 Jún 2015, 10:15 • 2 min
Karla Gotta previezli do nemocnice, pre vážne problémy so srdcom

PRAHA - Legendárny spevák Karel Gott skončil kvoli problémom so srdcom v nemocnici. Odborník prezradil, čo zlatého slávika čaká.

slovakia

left justify in out

Karla Gotta museli v stredu tajne previesť do jednej z pražských nemocníc. Podobne ako mnoho ľudí v jeho veku má problémy so správnou funkciou srdcovej chlopne. "Práve aortálne zúženia chlopne sú najčastejšou chybou v ôsmej a deviatej dekáde života. To riziko je samozrejme väčšie ako u pacientov vo veku päťdesiat a šesťdesiat rokov," povedal TV Nova profesor Jan Pirk z pražského Inštitútu klinickej a experimentálnej medicíny (IKEM).

 

Chirurgický zákrok je v tomto prípade nutný, tvrdia odborníci z IKEMu. Najakú dobu si pacient vystačí s liekmi, ale po čase sa ochorenie zhorší a môže dôjsť k zlyhaniu srdca.

 

Karel Gott sa narodil v roku 1939 v Plzni. Vyučil sa za elektromontéra pre montáž priemyselných zariadení. Neskôr študoval na pražskom konzervatóriu odbor operný spev, v roku 1966 však bol zo zoznamu študentov vyškrtnutý. Gott má na konte milióny predaných albumov. Lady Carneval, Trezor, Kávu si osladím či Když muž se ženou snídá sú len zlomkom piesní, ktorými je spevák známy. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies