Kandidáti prezidentských volieb FIFA presviedčali CONCACAF

NETKY.SK • 13 Február 2016, 13:10 • 2 min
Kandidáti prezidentských volieb FIFA presviedčali CONCACAF

MIAMI - Štyria z piatich kandidátov predčasných prezidentských volieb Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) sa v piatok v Miami prezentovali pred zástupcami Futbalovej konfederácie Severnej a Strednej Ameriky a karibskej oblasti (CONCACAF).

slovakia

left justify in out

Takúto možnosť na záver dvojdňového zasadnutia kontinentálnej organizácie využili Švajčiar Gianni Infantino, bahrajnský šejk Salman Bin Ibrahim Al Chalífa, Francúz Jérome Champagne i jordánsky princ Ali bin Al-Husejn. Chýbal jedine Tokyo Sexwale z Juhoafrickej republiky.


"Akú FIFA chcú? Želajú si, aby zostala zastrešujúcim orgánom pre všetkých 209 národných asociácií, alebo dopustia kontrolu jednou kontinentálnou skupinou? Chcú, aby bol futbal ako basketbal, že odvetvie je centralizované v jednej krajine ako NBA, alebo umožnia hrať futbal každému? Ďalšou otázkou je, či majú záujem na zastavení korupcie," vyhlásil Champagne. Námestník generálneho sekretára CONCACAF Jurgen Mainka potvrdil, že konfederácia nevyjadrila podporu konkrétnemu uchádzačovi.


Predchádzajúci traja lídri CONCACAF čelia obvineniam z korupcie zo strany amerických žalobcov. Jack Warner bojuje proti extradícii do USA, Jeffrey Webb sa priznal a Alfredo Hawit odmieta vinu. O novom šéfovi futbalu v Severnej a Strednej Amerike a karibskej oblasti sa rozhodne v máji. Víťaz vzíde z kvarteta Victor Montagliani (Kanada), Larry Mussenden (Bermudy), Gordon Derrick (Antigua a Barbuda) a Mark Rodrigues (Guyana). Prezident Kanadskej futbalovej asociácie (CSA) Montagliani si myslí, že navrhnuté reformy zabezpečia poctivejšie správanie vrchných predstaviteľov. "Chceme zmeniť kultúru CONCACAF. Tá rovnako ako celé hnutie ostatných 30 rokov trpela škandálmi. Nastal čas na zmenu. Dúfajme, že sme na prahu svetlejšej a transparentnejšej éry našej organizácie. Dopomôcť by k tomu mohli aj noví lídri s rôznorodým zázemím, akým som ja," povedal Montagliani plynule hovoriaci španielsky a francúzsky.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies