Kam v Afrike by ste radšej nemali cestovať. Dôvod: demonštrácie či lúpeže

NETKY.SK • 24 Máj 2024, 13:21 • 2 min
Kam v Afrike by ste radšej nemali cestovať. Dôvod: demonštrácie či lúpeže

BRATISLAVA - Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR odporúča vzhľadom na bezpečnosť necestovať alebo zvážiť nevyhnutnosť cestovania do niektorých afrických krajín. Ide o Libériu, Sierra Leone, Guineu a Rovníkovú Guineu. Rezort o tom informoval na webe.

slovakia

left justify in out

Varuje, že v krajinách hrozia demonštrácie či lúpeže. V Sierra Leone rezort upozorňuje na zvýšenú potrebu opatrnosti v súvislosti s rizikom teroristických útokov. Varuje aj pred vysokým rizikom pirátstva v celom Guinejskom zálive.
 
Ministerstvo preto odporúča dodržiavať v krajinách základné bezpečnostné opatrenia, vyhýbať sa masovým zhromaždeniam, sledovať miestne spravodajstvo vrátane sociálnych sietí a vyhýbať sa pohybu po zotmení.
 
V prípade núdze môžu občania SR kontaktovať Veľvyslanectvo Slovenskej republiky v Abuji na pohotovostnom čísle +234 909 224 3997 alebo MZVEZ na čísle +421 2 5978 5978.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: MZVEZ, Ilustračné foto: Pixabay
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies