Kaliňák: Myslím si, že Danko by bol dobrým predsedom parlamentu

NETKY.SK • 4 Jún 2024, 14:20 • 2 min
Kaliňák: Myslím si, že Danko by bol dobrým predsedom parlamentu

BRATISLAVA - Minister obrany SR Robert Kaliňák podporuje návrh, aby sa Andrej Danko stal predsedom parlamentu. Podľa jeho slov to je dobré pre stabilitu a vyváženosť koalície. Uviedol v pondelok v relácií RTVS.

slovakia

left justify in out

"Myslím si, že Danko by bol dobrým predsedom parlamentu," vyjadril sa Kaliňák a pripomenul tiež, že tento návrh podporuje aj premiér Robert Fico.

Miesto predsedu parlamentu sa uvoľnilo po tom ,čo bývalý predseda a šéf strany HLAS - SD Peter Pellegrini vyhral voľby prezidenta SR. Andrej Danko sa tak po odstúpení Pellegriniho nechal počuť, že má záujem o túto pozíciu, ktorú už v minulosti zastával.

Avšak druhá najsilnejšia strana v koalícií HLAS - SD deklarovala, že toto miesto chce obsadiť svojim nominantom. Potvrdil to novozvolený predseda Hlasu a nástupca Petra Pellegriniho, Matúš Šutaj Eštok. Hlas sa odvoláva na koaličnú zmluvu, v ktorej je jasne napísané, že tento post ponesie Pellegrini, a teda podľa strany by mal na stoličku zasadnúť práve člen z ich radov.

Kaliňák však reagoval, že sa chystá rokovanie ohľadom toho, ako chce koalícia fungovať naďalej s novým predsedom parlamentu, a samozrejme, po eurovoľbách a nástupe Pellegriniho do Prezidentského paláca. 

Minister tiež dodal, že diskusie o novom predsedovi parlamentu by sa mali otvoriť hneď po voľbách do európskeho parlamentu. Predpokladá sa, že výsledky rokovaní by mali byť do konca júna.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: RTVS, Foto: euronews.com / teraz.sk / SME.sk
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies