Joe Biden: Svojho syna Huntera v prípade usvedčenia neomilostím

NETKY.SK • 8 Jún 2024, 11:03 • 2 min
Joe Biden: Svojho syna Huntera v prípade usvedčenia neomilostím

WASHINGTON - Americký prezident v rozhovore pre stanicu ABC uviedol, že svojmu synovi Hunterovi Bidenovi by v prípade jeho usvedčenia milosť neudelil. Správu priniesli ABC a CNN.

slovakia

left justify in out

Hunter je na federálnej úrovni obžalovaný z nelegálnej držby strelnej zbrane.
 
Biden v rozhovore s moderátorom Davidom Muirom povedal, že prijme akékoľvek rozhodnutie poroty v súvislosti so svojím synom a v prípade jeho usvedčenia nevyužije svoje prezidentské právomoci na to, aby ho omilosti. Biden rozhovor poskytol v Normandii na severe Francúzska, kde sa zúčastnil na oslavách 80. výročia vylodenia spojencov počas druhej svetovej vojny.
 
Hunter Biden čelí obvineniam, že klamal o užívaní drog, keď si v roku 2018 kupoval zbraň, čím porušil federálne zákony. V dokumentoch pri kúpe totiž uviedol, že drogy nezákonne neužíva. V minulosti však on i jeho otec verejne hovorili o jeho závislosti na drogách. Zároveň je obvinený z ilegálnej držby zakúpenej zbrane.
 
Prezident má právomoc udeliť milosť v prípadoch na federálnej úrovni, nie však na úrovni jednotlivých štátov, pripomína ABC. Hovorkyňa Bieleho domu Karine Jean-Pierreová už v decembri pre médiá uviedla, že prezident sa svojmu synovi milosť udeliť nechystá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: ABC / CNN, Foto: Hunter Biden / handelsblatt.com
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies