Japonsko pravdepodobne zažije horúcejšie leto ako zvyčajne, informuje meteorologická agentúra

NETKY.SK • 27 Máj 2024, 17:42 • 2 min
Japonsko pravdepodobne zažije horúcejšie leto ako zvyčajne, informuje meteorologická agentúra

TOKIO - Japonská meteorologická agentúra uviedla, že nadpriemerné teploty budú pravdepodobne zasahovať celoštátne od júna do augusta.

slovakia

left justify in out

Podľa trojmesačnej predpovede oznámenej začiatkom tohto týždňa Japonská meteorologická agentúra (JMA) predpovedala horúce leto v dôsledku teplého a vlhkého vzduchu prúdiaceho do Japonska z okraja systému vysokého tlaku vzduchu v Tichomorí.

JMA uviedol, že ukončenie javu El Nino posilní vysokotlakový systém.

Meteorológovia uviedli, že v júni a júli budú teploty v severnom Japonsku normálne alebo vysoké, pričom vysoké teploty sa očakávajú vo východnom a západnom Japonsku a v regiónoch Okinawa a Amami. V auguste budú teploty v celej krajine vysoké.

Shotaro Tanaka, vedúci informačného centra o abnormálnom počasí JMA, vyzval na"obozretné opatrenia proti úpalu, pretože teploty môžu počas slnečných období v období dažďov, dokonca aj pred vrcholom leta, stúpať."

Očakáva sa, že zrážky budú počas troch mesiacov v severnom a východnom Japonsku takmer normálne a v západnom Japonsku, ako aj v regiónoch Okinawa a Amami obvyklé alebo viac ako zvyčajne, dodal JMA.

Meteorológovia varovali pred veľmi vysokými teplotami v auguste, ak nastane počasie La Nina.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua / JMA, Foto: rakuten.today
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies