Izraelská armáda: Zachránili sme z Pásma Gazy 4 rukojemníkov

NETKY.SK • 8 Jún 2024, 13:49 • 2 min
Izraelská armáda: Zachránili sme z Pásma Gazy 4 rukojemníkov

TEL AVIV - Izraelské jednotky v sobotu zachránili štyroch rukojemníkov z Pásma Gazy. Informovala o tom izraelská armáda (IDF). Správu priniesli AFP, AP, DPA a Reuters.

slovakia

left justify in out

Medzi vyslobodenými rukojemníkmi sú traja muži a jedna žena vo veku 21 až 40 rokov. IDF ich previezla do nemocnice ma lekárske vyšetrenie, avšak podľa agentúry DPA sú v dobrom zdravotnom stave.
 
Bojovníci palestínskeho hnutia Hamas ich podľa IDF uniesli z hudobného festivalu Nova 7. októbra po bezprecedentnom útoku na Izrael.
 
Ozbrojenci vtedy v Izraeli zabili približne 1 200 ľudí a ďalších 240 zajali ako rukojemníkov. IDF vo vyhlásení prisľúbila, že bude naďalej vyvíjať maximálne úsilie, aby dostala aj zvyšných rukojemníkov domov.
 
V reakcii na útok zo 7. októbra spustil Izrael odvetnú ofenzívu v Pásme Gazy. Podľa údajov ministerstva zdravotníctva v Gaze zahynulo počas izraelskej ofenzívy už viac ako 36 000 Palestínčanov, väčšinou civilistov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: DPA / AFP / AP / Reuters, Foto: Jack Guez / AFP / Getty Images
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies