Ikonický tatranský hotel, známy z filmu Anděl na horách, sa dočká obnovy

NETKY.SK • 22 Máj 2024, 07:10 • 2 min
Ikonický tatranský hotel, známy z filmu Anděl na horách, sa dočká obnovy

TATRANSKÁ LOMNICA - Legendárny hotel Morava v Tatranskej Lomnici sa po 90 rokoch dočká rekonštrukcie. Preslávil ho film Anděl na horách z roku 1955. Jeho retro štýl je zachovaný dodnes. Aj vďaka tomu si ho turisti pamätajú.

slovakia

left justify in out

Tatranská zotavovňa na záberoch z filmu Anděl na horách sa ani po rokoch nezmenila. Rannú rozcvičku pred hotelom tu rekreanti absolvovali ešte do nedávna.

„Hotel Morava sme prevádzkovali 18 rokov. Povestní sme boli tými našimi retro pobytmi, hovorili sme im rekreácie ROH. Dovolenka v Tatrách ako kedysi,“ priblížil bývalý prevádzkovateľ hotela Jozef Ondrejka.

Hotel Morava fungoval 90 rokov. V marci minulého roka ho zatvorili. Momentálne čaká na svoju rekonštrukciu. Opustený hotel tak dostane druhú šancu. „Mesto Vysoké Tatry vydalo stavebné povolenie. Pevne verím, že práce začnú čo najskôr a hotel Morava zažije opäť takú slávu, ako kedysi,“ uviedol primátor mesta Vysoké Tatry Jozef Štefaňák.

„V rámci našej prevádzky boli roky 2018 a 2019 vrcholové, kedy hotel dosahoval 90-percentnú obsadenosť,“ dodal Jozef Ondrejka.

Výraznejšou zmenou prejde interiér

Charakter budovy plánujú zachovať, keďže ide o národnú kultúrnu pamiatku. Výraznejšou zmenou prejde interiér.

„Naša predstava je, že do dvoch rokov by sa to mohlo otvoriť ako obnovený objekt. Dnes už chcú ľudia aj inú kvalitu služieb. V interiéri to bude vyzerať trochu inak, ale pri zachovaní všetkých dôležitých vecí,“ priblížil predseda predstavenstva Jednotného majetkového fondu Emil Machyna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RTVS, Foto: Tatrytravel.sk
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies