Hráč roka 2011 vzíde z trojice Messi, Xavi, C. Ronaldo

NETKY.SK • 6 December 2011, 09:06 • 2 min
Hráč roka 2011 vzíde z trojice Messi, Xavi, C. Ronaldo

Hráč roka 2011 vzíde z trojice Messi, Xavi, C. Ronaldo

slovakia

left justify in out

img

Argentínčan Lionel Messi, jeho španielsky spoluhráč z FC Barcelona Xavi Hernandez a Portugalčan Cristiano Ronaldo z Realu Madrid tvoria nominovanú trojicu pre ocenenie Hráč roka 2011. Trio nominovaných na zisk prestížnej FIFA Zlatej lopty oznámili v Paríži v pondelok. 
Messi je víťazom posledných dvoch ročníkov, Ronaldo vyhral v roku 2008, kým Xavi ešte na zozname víťazov nefiguruje. Finálová trojica sa líši oproti minulému roku iba v tom, že Andresa Iniestu nahradil Ronaldo.
Ak vyhrá Messi, môže sa pripojiť k trom hráčom histórie - Johanovi Cruyffovi, Michelovi Platinimu a Marcovi van Bastenovi, ktorí tento honor získali počas kariéry trikrát. FC Barcelona, keďže má dvojnásobné zastúpenie vo finále, bude mať veľkú šancu na to, aby vyrovnalo maximum Juventusu Turín, taliansky klub dal ankete siedmich víťazných futbalistov, Barca zatiaľ šesť.
Od roku 2010 sa anketa Zlatej lopty, ktorú vyhlasoval France Football od roku 1956, zlúčila s ocenením Svetového hráča roka podľa FIFA. Víťaza vyhlásia na slávnostnom ceremoniáli 9. júna v Zürichu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies