MENINY , EDITA
close

Dnes je 26. september 2023

EDITA


Z histórie
26. SEPTEMBER 1893

V Chicagu založili americkí Slováci Maticu slovenskú v USA

Hebrejský dátum: 5784.1
Juliánsky dátum: 2460214

Do sviatku
36d
Do víkendu
82h
BIBLIA
close

BIBLIA

Slovo na dnes:

Veď pre jeho meno sa vydali na cestu a nič neprijímajú od pohanov. My sa teda máme takýchto ujímať, aby sme mohli spoločne pracovať pre pravdu.

Tretí Jánov list 1:7

GDPR & COOKIES
close

Cookies a nastavenia

Základné nastavenia fungovania portálu Netky.sk. Povolte vykonávanie scriptov, vypnite reklamu (platený balíček), určite si zarovnanie textu
NASTAVENIA
close

Nastavenia



Konfigurovať hlavnú stránku

Nastavte si, ktoré ktoré správy sa majú zobrazovať

Zmeniť heslo

Zmeňte si vaše heslo

Zmeniť nick

Zmeňte si váš nick

Moje faktúry

História Vašich faktúr za služby NetkyPlus

Predplatné

Balíčky NetkyPlus ponúkajú služby, ktoré sú dostupné iba predplatiteľom

Hit sezóny: Brokolicová polievka s koreňovou zeleninou

Netky.sk • 09:31 • Čas čítania 2 min

Pokiaľ je tu niekto, kto nemá rád brokolicu, tak po tomto recepte zmení názor.

left justify
zoom in zoom out
facebooktwiterlinkedinwhatsapp

slovakia


Budeme potrebovať: 

 

500 gbrokolica
2 ks väčšia mrkva
1 ks petržlen
1 ks cibuľa
1 ks zemiak
hrsť mangold
1/2 ČL Senovka grécka
1 hrsť mix semienok (sezam, slnečnica, tekvica, konope)
trochu olivového  oleja 

 

 

Postup 

 

1. Najemno nakrájanú cibuľku orestujeme na troche olivového oleja.
 

2. Koreňovú zeleninu nakrájame na malé kúsky, pridáme na cibuľku spolu so sušeným cesnakom a zemiakom, chvíľku podusíme a pridáme vodu.
 

3. Brokolicu nakrájame na kúsky, a vhodíme do variacej vody. Pridáme senovku, soľ a v prípade, že polievku nepripravujete pre malé deti, skvelo by polievku ochutilo aj čierne korenie.

 

4. Medzitým, ako sa varí polievka si opečieme na panvici nasucho, alebo s troškou oleja a soli jadierka, semienka.

 

5. Keď sa polievka uvarila, pridala som za hrsť mangoldu, ten sa len sparil a všetko šlo do mixéra. Hustú zeleninovú zmes sme dozdobili v miske opraženými semienkami a Linda nám naliala ešte tekvicového oleja. Sebe nedala, lebo si vraj nebude kaziť tú peknú zelenú farbu.:)

 


Za netky.sk
Nikoleta Preložníková

Virtuálne voľby Netky 2023: Voľte svojho favorita už dnes z 25 politických subjektov. Voliť môžete iba raz. Upozornenie: tieto voľby sú iba virtuálne, určené iba na informačné účely na portáli Netky.sk

Chcem hlasovať

user MOJE NETKY
Aby si mohol pridávať komentáre musíš byť prihlásený
Odoslať





Chcem ohodnotiť autora a podporiť ho




Najčítanejšie v sekcii

Divoký mladší brat vína – kam zájsť v týchto dňoch na dobrý burčiak

  • Gurmán
  • 07.09 18:00

Niekto to rád čili – poznáte najohnivejšie papričky na svete?

  • Gurmán
  • 19.09 13:00

Rajčiny: Kuchynský klenot plný chuťových možností

  • Gurmán
  • 05.09 21:30

Dary jesene na tanieri – aké dobroty nám ponúka toto obdobie

  • Gurmán
  • 14.09 17:30

Keď sa víno dokonale snúbi s jedlom...

  • Gurmán
  • 18.09 10:20

Zažite netradičné septembrové gastro-potulky po Slovensku

  • Gurmán
  • 12.09 10:30

Dudinské vinobranie láka aj domácimi odrodami

  • Gurmán
  • 22.09 17:00

Tokajské vinobranie ponúkne unikátne vína, let balónom aj beh cez vinice

  • Gurmán
  • 20.09 10:00

Jesenné gastropotulky – jedinečné chute a zážitky zo všetkých kútov Slovenska

  • Gurmán
  • 20.09 12:00

Vajnory pozývajú aj tento rok na tradičnú Burčiakovicu

  • Gurmán
  • 25.09 12:15


Práve teraz

close