Google: Investícia 2 mld. dolárov do dátového centra v Malajzii

NETKY.SK • 30 Máj 2024, 20:40 • 2 min
Google: Investícia 2 mld. dolárov do dátového centra v Malajzii

Google investuje dve miliardy dolárov do dátového centra a centra pre cloudové služby v Malajzii. Tá sa stane dvanástou krajinou, v ktorej bude umiestnené dátové centrum Googlu, informoval Reuters.

slovakia

left justify in out

Oznámená investícia je zatiaľ najväčšou investíciou Googlu v Malajzii. Vlani v novembri spolu s tamojšou vládou oznámili spoluprácu zameranú na urýchlenie inovácií.
 
Vláda očakáva, že investícia prinesie do roku 2030 ekonomike 3,2 miliardy dolárov a vytvorí 26 500 pracovných miest.
 
Juhovýchodná Ázia priťahuje investície IT gigantov vrátane Microsoftu, Amazonu, Nvidie či Applu. V regióne žije 670 miliónov mladých a technicky zdatných obyvateľov.
 
Mnoho týchto firiem mieri aj do Malajzie. Šéf Microsoftu Satya Nadella nedávno oznámil investície do cloudových služieb v Malajzii za 2,2 miliardy dolárov.
 
Energetická divízia malajzijského konglomerátu YTL v decembri uviedla, že bude spolupracovať s Nvidiou na vývoji infraštruktúry pre AI v rámci dohody za 4,3 miliardy dolárov.
 
Amazon plánuje investovať v Malajzii šesť miliárd dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: Reuters, Foto: techmonitor.ai
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies