GAMING Akú budúcnosť čaká NFT pre S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl?

NETKY.SK • 22 Január 2022, 13:00 • 2 min
GAMING Akú budúcnosť čaká NFT pre S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl?

Situácia s uvedením metaverza a NFT do hry vyvolalo veľkú vlnu nespokojnosti a negatívnych ohlasov najmä u hráčov. Herní vývojári reagujú na reakciu a spätnú väzbu od hráčov a iných okolností, ktoré by mohli negatívne ovplyvniť predajnosť hry.

slovakia

left justify in out

Metaverzum a meta človek

Celá situácia sa začal ešte začiatkom decembra 2021, kedy prichádzajú nové informácie o vytvorení vlastného metaverza a meta človeka pre non-playable character (NPC). Na sociálnej sieti vývojári upozornili na to, že sa nejedná o blockchain hru.

 

 

Cieľom tímu GSC Game World bolo vytvoriť a poskytnúť hráčom netradičnú cestu, ako digitálne vstúpiť do hry. Išlo by o technológiu NFT (non-fungible token) vo forme NPC, ktorá by bolo dostupná v hernom svete pre všetkých hráčov. Hráči mali možnosť zapojiť sa do viacerých súťaží a aukcií o bonusové veci do hier, no tým najväčším je premena tváre majiteľa NFT do samotnej hry.

 

V spolupráci s DMarket si vývojári pripravili možnosť vytvorenia tzv. metahuman (meta človeka). Traja fanúšikovia sa mohli stať súčasťou hry, kde by vo forme NPC súčasťou príbehu a online zážitku hry. Prenos tváre by zabezpečila špeciálna fotogrametria, čo je technológia, ktorá stojí za prechod do digitálneho sveta a zachytiť čo najviac realistických mimík tváre pre čo najrealnejší meta zážitok. V súčasnosti sa do projektu nedá zapojiť.

 

Názor hráčov rozhodol

Negatívna reakcia hráčov nedala na sebe dlho čakať. Na sociálnej sieti sa v komentároch jasne vyjadrili niekoľko stoviek hráčov, ktorí nesúhlasia s implementáciou NFT technológie do hry. Mnohí z nich chcelo zavrhnúť na pokračovanie herného titulu, ďalší zasa zrušili predobjednávky hry. Na základe spomínaných ohlasov sa GSC Game World rozhodlo promptne riešiť situáciu. Na sociálnej sieti uviedli, že tieto technologické zmeny rušia. Pre herných vývojárov je dôležitá spokojnosť hráčov, ktorú chcú bezprostredne zabezpečiť.

 

 

Možno vás zaujme: GAMING NFT v spojení s herným svetom



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies