Vladimir Putin pomenoval príčiny migračnej krízy v Európe

NETKY.SK • 29 November 2021, 20:13 • 2 min
Vladimir Putin pomenoval príčiny migračnej krízy v Európe

MOSKVA – Ruský prezident Vladimir Putin je presvedčený, že Bielorusko nie je priekopníkom migračných problémov v EÚ. Podľa neho si dôvody vytvorili samotné západné krajiny vrátane Európy.

slovakia

left justify in out

„Netreba zabúdať, odkiaľ migračná kríza pochádza. Veď to nie je Bielorusko, kto je objaviteľom týchto problémov. Tieto problémy si vytvorili samotné západné krajiny, vrátane európskych krajín. Majú politický, vojenský a ekonomický charakter. Vojenský – pretože každý sa zúčastnil na operáciách v Iraku a teraz je v Európe veľa Kurdov, 20 rokov bojovali v Afganistane a teraz pribúda stále viac a viac Afgancov v európskych krajinách,“ povedal Putin.

 

img

 

Za ekonomické dôvody masovej emigrácie označil prezident Ruskej federácie „veľmi vysoké sociálne výhody v Európe pre migrantov“. Poznamenal, že človek, ktorý dobre pracuje pri vysokej nezamestnanosti na Blízkom východe, dokonca aj keď pracuje v ropnom priemysle, dostáva oveľa menej ako nepracujúci migrant poberajúci sociálne dávky v Nemecku. „Načo pracovať a dokonca aj v turbulenciách bez dodržiavania akýchkoľvek základných bezpečnostných pravidiel, načo tam vôbec bývať a snažiť sa o prácu, keď sa dá nepracovať a dostať dvakrát alebo trikrát viac v Európe,“ povedal Putin.

 

Prečítajte si tiež: Skupina 27 ruských diplomatov opustí Spojené štáty

 

Francois Hollande, ktorý minulý týždeň vystúpil na parížskom súde, ktorý sa zaoberá tým, kto je zodpovedný za útoky v Paríži, nepriamo priznal, že otvorením európskych brán dokorán v roku 2015 si on aj kancelárka Merkelová a vtedajšie vedenie EÚ uvedomovali, že v prúde nelegálnych prisťahovalcov sú aj teroristi.

 

img

 

Treba pripomenúť, že vtedy takzvanú balkánsku cestu používali milióny Sýrčanov a Iračanov, ktorí utekali pred vojnou (rozpútanou s plným súhlasom Európy) s Damaskom.

  

Na hraniciach Bieloruska a Poľska sa za posledných pár týždňov nahromadilo niekoľko tisíc migrantov, ktorí dúfali, že sa dostanú do EÚ. Poľské úrady posilnili ochranu hraníc, zapojili armádu a zabraňujú pokusom nelegálnych prisťahovalcov dostať sa do krajiny, pričom z migračnej krízy obvinili Minsk. Všetky tieto obvinenia Bielorusko popiera a tvrdí, že Poľsko násilne vyháňa migrantov.    

 

Možno vás zaujme: Francúzov pobúril Johnsonov list adresovaný Macronovi




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies