MENINY , MÓRIC
close

Dnes je 22. september 2023

MÓRIC


Z histórie
22. SEPTEMBER 1980

Konflikt medzi Irakom a Iránom prerástol do vojny

Hebrejský dátum: 5784.1
Juliánsky dátum: 2460210

Do sviatku
40d
Do víkendu
22h
BIBLIA
close

BIBLIA

Slovo na dnes:

Kedykoľvek nahromadím mračná nad zemou a na oblaku sa ukáže dúha, rozpomeniem sa na svoju zmluvu medzi mnou a vami a všetkými živými tvormi

1. Mojžišova 9:14

GDPR & COOKIES
close

Cookies a nastavenia

Základné nastavenia fungovania portálu Netky.sk. Povolte vykonávanie scriptov, vypnite reklamu (platený balíček), určite si zarovnanie textu
NASTAVENIA
close

Nastavenia



Konfigurovať hlavnú stránku

Nastavte si, ktoré ktoré správy sa majú zobrazovať

Zmeniť heslo

Zmeňte si vaše heslo

Zmeniť nick

Zmeňte si váš nick

Moje faktúry

História Vašich faktúr za služby NetkyPlus

Predplatné

Balíčky NetkyPlus ponúkajú služby, ktoré sú dostupné iba predplatiteľom

FOTO Recept: Menu na Prvý sviatok Vianočný

Netky.sk • 01:00 • Čas čítania 2 min

BRATISLAVA - Je Prvý sviatok Vianočný. Stôl sa prehýba koláčmi, v chladničke nám zostalo zo všetkého jedla. Všetci sú doma, tak mi pripravte niečo dobré. Tu je náš tip.

left justify
zoom in zoom out
facebooktwiterlinkedinwhatsapp

slovakia


Sýta polievka.

Suroviny pre 4 osoby:

3 zemiaky, 1 mrkva, 1 petržlen, ¼ zeleru, 1 pór, 1 cibuľa, majorán, 2 strúčiky cesnaku, celú rascu, 2 PL krúp, hrsť sušených húb, petržlenovú a zelerovú vňať, 2 PL masla, 1 ½ PL hladkej múky, soľ, bujón,

 

Príprava:

Huby namočíme, zeleninu očistíme a nakrájame na malé kúsky. Na časti masla opražíme cibuľu, zeleninu, prelisovaný cesnak, zemiaky a umyté krúpy. Zalejem vodou, pridáme bujón, huby a uvaríme do mäkka. Zo zvyšného masla a múky urobíme zápražku, zriedime ju vodou a pridáme do polievky. Dochutíme soľou, vložíme petržlenovú a zelerovú vňať, krátko povaríme a odstavíme.

 

img

 

Novohradský rezeň.

Suroviny pre 4 osoby:

800 g bravčového karé, mleté čierne korenie, bujón, 2 ČL sladkej mletej papriky, soľ, 1 cibuľu, 1 konzervu šampiňónov, 200 ml sterilizovaného leča, 1 ½ PL hladkej múky, 1 smotana na varenie, olej,

 

Príprava:

1. Mäso nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a prudko opečieme na oleji.

 

img

 

2. Vyberieme, vo výpeku opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme múku, mletú papriku, zalejeme vodou.

 

img

 

3. Vložíme mäso, bujón, scedené šampiňóny, lečo a udusíme do mäkka.

 

img

 

4. Nakoniec prilejeme smotanu, necháme prejsť varom a odstavíme.

 

img

 

Podávame s varenými zemiakmi.

 

img

 

Čas prípravy: 90 minút

Prajeme dobrú chuť.


Za netky.sk
Redakcia Netky

Virtuálne voľby Netky 2023: Voľte svojho favorita už dnes z 25 politických subjektov. Voliť môžete iba raz. Upozornenie: tieto voľby sú iba virtuálne, určené iba na informačné účely na portáli Netky.sk

Chcem hlasovať

user MOJE NETKY
Aby si mohol pridávať komentáre musíš byť prihlásený
Odoslať





Chcem ohodnotiť autora a podporiť ho




Najčítanejšie v sekcii

Stará Ľubovňa ožije jubilejným 30. ročníkom tradičného jarmoku

  • Relax
  • 21.09 13:15

Cez víkend Pezinok ožije tradičným vinobraním

  • Relax
  • 21.09 11:15

Kde strávite najkrajšie medové týždne podľa European Best Destinations?

  • Relax
  • 21.09 12:00

Dámy, viete, čo prináša táto jeseň do našich šatníkov?

  • Relax
  • 21.09 12:29

Zabráňme zbytočným úmrtiam!

  • Relax
  • 21.09 15:00

Ochranári vyzývajú na odstraňovanie inváznych rastlín

  • Relax
  • 20.09 16:30

Elektrocentrála pomáha aj v ťažkých časoch

  • Relax
  • 21.09 15:15

Okienko do reality: Životné prostredie platí za umelú inteligenciu vysokú daň

  • Relax
  • 21.09 14:20

Miliardový luxus farebných diamantov. Ložiská vznikli rozpadom superkontinentu, tie najkrajšie poklady vypľuje sopka

  • Relax
  • 20.09 19:40

Plne dojčených detí na Slovensku dlhodobo pribúda

  • Relax
  • 21.09 17:00


Práve teraz

close