BRATISLAVA - Už sme mali rybu, šalát, rybaciu polievku, bravčové mäsko. Chce to zmenu. A čo takto pečenú kačicu? No trochu ju vylepšite. Potrite ju medovou marinádou. Určite si pooblizujete prsty.
Zeleninová polievka.
Suroviny pre 4 osoby:
2 kuracie prsia, 150 g strúhaného parmezánu, 200 ml bieleho vína, 2 mrkvy, ½ zeleru, 1 ČL mletej sladkej papriky, 2 PL paradajkového pretlaku, 1 zväzok jarnej cibuľky, 2 strúčiky cesnaku, 3 PL oleja, 1 liter vývaru, 1 bobkový list, petržlenovú vňať, soľ, mleté čierne korenie, rezance,
Príprava:
Na oleji opražíme na malé kocky nakrájané kuracie prsia, pridáme prelisovaný cesnak a soľ. Potom pridáme zeleninu nakrájanú na tenké pásiky, paradajkový pretlak, mletú papriku, víno a vývar. Vložíme bobkový list a varíme do zmäknutia. Nasypeme rezance a uvaríme ich. Polievku dochutíme mletým korením a petržlenovou vňaťou. Podávame posypané strúhaným syrom.
Kačacie prsia s medom.
Suroviny pre 4 osoby:
800 g kačacích pŕs, 100 g jabĺk, medovú marinádu, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, vegetu,
Príprava:
1. Kačacie prsia nakrájame na hrubšie pláty, osolíme, okoreníme a z oboch strán opečieme na oleji. Podlejeme troškou vody, pridáme vegetu a udusíme do mäkka.
2. Potom pridáme nastrúhané jablká a medovú marinádu. Chvíľku spolu podusíme.
3. Podávame s dusenou červenou kapustou a zemiakovou knedľou.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies