Filipíny: Výbuch na rybárskej lodi. Najmenej 6 ľudí prišlo o život + VIDEÁ

NETKY.SK • 6 Jún 2024, 16:40 • 4 min
Filipíny: Výbuch na rybárskej lodi. Najmenej 6 ľudí prišlo o život + VIDEÁ

MANILA - Najmenej šesť členov posádky prišlo o život počas explózie a následného požiaru na rybárskej lodi neďaleko mesta Naga v provincii Cebu na Filipínach. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Príslušníci pobrežnej stráže uviedli, že ďalších šesť osôb sa podarilo zachrániť, no jedna z nich je v kritickom stave.
 
Niektorí zo zachránených sa nachádzajú v nemocnici a ďalší sú udalosťami natoľko otrasení, že nedokážu vyšetrovateľom povedať, čo sa na palube stalo.
 
K výbuchu na menšej lodi F/B King Bryan došlo v stredu večer. Na záberoch zverejnených pobrežnou strážou bolo vidno na lodi plamene a dym. Po obetiach alebo prípadných preživších pátrali záchranári vo vode.
 
Loď s dreveným trupom a bambusovým výložníkom mala pred výbuchom pravdepodobne problém s motorom. Následne došlo k výbuchu a vzniknutý požiar prinútil posádku skočiť do mora. S hasením pomohol aj okoloidúci remorkér.
 
Nehody na mori na Filipínach nie sú ojedinelé. Môžu za to silné a časté búrky, zle udržiavané lode, ako aj nedodržiavanie bezpečnostných predpisov. V decembri v roku 1987 sa potopil preplnený trajekt Doa Paz po zrážke s ropným tankerom a zahynulo viac ako 4 300 ľudí. Tragédiu mnohí prirovnávajú k nehode Titanicu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: AP, Foto: AP
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies