Fehérváry sa vyjadril k možnej účasti na MS, v play-off NHL zatienil aj hviezdneho Ovečkina

NETKY.SK • 29 Apríl 2024, 17:29 • 2 min
Fehérváry sa vyjadril k možnej účasti na MS, v play-off NHL zatienil aj hviezdneho Ovečkina

Slovenský obranca Martin Fehérváry potvrdil, že chce po vypadnutí Washingtonu Capitals v prvom kole play-off zámorskej NHL, prísť reprezentovať Slovensko na MS v hokeji v Prahe a Ostrave. Informáciu priniesol JOJ ŠPORT na svojom Facebooku.

slovakia

left justify in out

„S pánom Šatanom som komunikoval tak 20 alebo 30 zápasov pred koncom sezóny. Určite by som rád prišiel. Uvidíme, čo mi povedia v klube. Som pripravený prísť, uvidíme, ako sa to vyvinie,“ uviedol 24-ročný bek.

Generálny manažér národného tímu Miroslav Šatan a trénerský štáb sa k možnému príchodu Fehérváryho, a aj ďalších posíl, vyjadria na utorkovom (30. 4.) reprezentačnom zraze v Žiline.

Fehérváryho Washington sa rozlúčil s play-off  v najkratšom možnom čase, keď po jednoznačnom výsledku 4:0 na zápasy nestačil na najlepší tím základnej časti New York Rangers.

Rodák z Bratislavy má za sebou tretiu kompletnú sezónu v NHL. V základnej časti vykorčuľoval do 66 zápasovplay-off pridal ďalšie štyri. Ako stabilný člen prvého obranného páru dokopy nazbieral 19 bodov za 5 gólov14 asistencií.

V play-off sa s tromi bodmi (2+1) stal najproduktívnejším hráčom klubu z hlavného mesta USA. Zatieniť sa mu podarilo aj hviezdneho kapitána Alexandra Ovečkina, ktorý si v štyroch dueloch proti NYR nepripísal ani bod.

Vlani Fehérváry na svetovom šampionáte vo Fínsku a Lotyšsku neštartoval, pretože sa po náročnej sezóne v NHL necítil byť stopercentne pripravený. Dres národného tímu si naposledy obliekol na MS 2022, Slovensko reprezentoval aj na MS 2018 a 2019.

Vedenie reprezentácie ešte minulý týždeň potvrdilo, že po dotiahnutí všetkých administratívnych záležitostí, sa Slovensko na MS predstaví aj s minimálne piatimi posilami zo zámoria. Z NHL prídu Tomáš Tatar, Juraj Slafkovský, Martin PospíšilŠimon Nemec. Z AHL príde Pavol Regenda, ktorý odohral v tomto ročníku aj päť stretnutí za Anaheim Ducks.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RTVS / JOJ Šport, Foto: Profimedia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies