Do projektu Voda pre našu budúcnosť sa pridalo ďalších sedem škôl

NETKY.SK • 14 Apríl 2023, 17:30 • 2 min
Do projektu Voda pre našu budúcnosť sa pridalo ďalších sedem škôl

BRATISLAVA - Do druhého ročníka projektu Voda pre našu budúcnosť sa k pôvodným ôsmim školám pridalo ďalších sedem. Prejdú procesom inovatívneho vzdelávania o vode, suchu a klimatickej zmene.

slovakia

left justify in out

Do druhého ročníka projektu Voda pre našu budúcnosť sa k pôvodným ôsmim školám s medzinárodným certifikátom Zelená škola vybralo ďalších sedem, ktoré si prejdú procesom inovatívneho vzdelávania o vode, suchu a klimatickej zmene. Cieľom projektu je okrem iného znížiť spotrebu vody v školách a následne aj v domácnostiach. Informovali o tom z Centra environmentálnej a etickej výchovy (CEEV) Živica.

 

Inovatívne zážitkové vodné vzdelávanie si už vyskúšalo vyše 2000 žiakov, zrealizovali viac ako 30 vodných prvkov na svojich domovských školách. "Teší nás, že školy počas prvého ročníka projektu vlastnoručne zhotovili 30 takýchto prvkov, ktoré pozitívne ovplyvnili mikroklímu v okolí škôl," uviedla Zuzana Gallayová z CEEV Živica. Zo spätnej väzby škôl podľa jej slov vyplynulo, že mnoho detí prenieslo svoje poznatky aj do svojich domovov. Skonštatovala, že veľký ohlas medzi učiteľmi aj žiakmi malo termosnímkovanie školských dvorov. "Žiakom sme demonštrovali význam menej intenzívne pokosených plôch, dôležitosť zatrávňovania a zadržiavania vody v krajine. Táto aktivita sa tešila veľkej popularite, keďže sme v horúcich dňoch mohli pozorovať dosah ľudskej činnosti na svoje okolie a nastaviť tak riešenia na zmiernenie klimatickej zmeny na miestnej úrovni," dodala. Centrum upozornilo, že dôsledky klimatickej krízy významne zasahujú do života na Slovensku. Poukázalo na deficit zrážok. Odvoláva sa aj na minuloročné údaje Slovenského hydrometeorologického ústavu, ktoré hovorili o extrémne suchých podmienkach na viac ako polovici územia Slovenska, pričom trvanie sucha bolo miestami dlhšie ako 200 dní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies