Dvaja obvinení v kauze Mýtnik uzavreli dohodu o vine a treste

NETKY.SK • 26 Január 2022, 17:07 • 2 min
Dvaja obvinení v kauze Mýtnik uzavreli dohodu o vine a treste

BRATISLAVA - Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) má na stole aj návrh vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) na podanie obžaloby na ďalších šiestich obvinených v kauze Mýtnik. V tomto prípade ide o päť skutkov ekonomického a korupčného charakteru.

slovakia

left justify in out

ÚŠP uzavrel dohody o vine a treste s dvojicou obvinených Štefanom Poláčekom a Pavlom Blaškom z kauzy Mýtnik. Vyplýva to z vyjadrenia, ktoré TASR poskytla hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Jana Tökölyová. 

 

img

 

„S dvoma obvinenými osobami z pôvodnej kauzy Mýtnik boli uzatvorené v januári 2022 dohody o vine a treste, ktoré boli predložené Špecializovanému trestnému súdu,“ spresnila s tým, že obvinenia sa týkajú korupčnej trestnej činnosti. O Poláčekovi by mal rozhodovať Špecializovaný trestný súd v Pezinku 2. marca.

 

Prečítajte si tiež: Kauza Mýtnik pokračuje. NAKA chce obžalovať šesť ľudí

 

V rámci kauzy Mýtnik obvinili okrem iných podnikateľa Jozefa Brhela a jeho syna Jozefa Brhela mladšieho. Takisto bývalého štátneho tajomníka ministerstva financií Radka Kuruca, podnikateľa Martina Bahledu, Milana Gregu a Miroslava Slahučku.

 

img

Jozef Brhel

 

V rámci kauzy Mýtnik obvinili okrem iných podnikateľa Jozefa Brhela, jeho syna Jozefa Brhela mladšieho či podnikateľa Martina Bahledu. Uskutočnilo sa viacero zásahov, vlani v lete zadržali bývalú prezidentku Finančnej správy Lenku Wittenbergerovú, ktorá sa mala priznať a 4. augusta 2021 ju prepustili z cely predbežného zadržania. Obvineniam čelí tiež bývalý štátny tajomník ministerstva financií Radko Kuruc, podnikateľ Miroslav Výboh, na ktorého vydali medzinárodný aj európsky zatykač, či bývalý šéf Finančnej správy František Imrecze.

 

Možno vás zaujme: Obžalovali exšéfa operatívcov NAKA!

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies